FinansWatch

Fyret finanschef satser på biotek

Den tidligere topchef i finanskoncernen Capinordic Lasse Lindblad arbejder på at opbygge sig en ny formue. Her er biotekselskabet Serendex en vigtig brik.

Et overskud på 39 mio. kr. og en egenkapital på 279 millioner kroner. Sådan ser tallene for 2010 ud i den tidligere Capinordic-topchef Lasse Lindblads private holdingselskab. Det skriver Berlingske Business.

Overskuddet, der kommer trods tab på det tyske energiselskab Colexon, skyldes ikke mindst, en værdiregulering af ejerandelen på 37,5 pct. i biotekselskabet Serendex.

Juridisk efterspil

Serendex beskæftiger sig med at identificere eksisterende lægemidler, som kan anvendes på nyr områder, har udtaget otte patenter på seks forskellige lægemidler og har ifølge selskabet selv flere block busters på vej.

Lasse Lindblad blev fyret måneden inden Capinordic Bank krakkede i februar sidste år. På det tidspunkt havde banken over 6.000 kunder primært i Sverige, hvis penge blev brugt af en mindre kreds til at spekulere i blandt andet tvivlsomme ejendomsprojekter.

Resterne af banken er nu under Finansiel Stabilitet og en lang række anklager om bedrageri, kursmanipulation og insiderhandel er rejst mod Lasse Lindblad.

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs