FinansWatch

Regnskab: Amagerbejler presset på toplinjen

BankNordik venter efter første kvartal et resultat i den lave ende af det tidligere udmeldte. Banken lukker desuden flere afdelinger.

BankNordik oplever pres på rentemarginalen, og udlånsaktiviteten har i første kvartal været lavere end ventet. Derfor venter banken nu et resultat i den lave ende af det tidligere annoncerede forventningsinterval på 100-140 mio. kr. målt på resultatet før skat og kursreguleringer.

"Årsagen er et ventet pres på rentemarginalerne og et i nogen ustrækning uventet fald i udlånsaktiviteten gennem første kvartal. Presset på rentemarginalerne ventes at dæmpes, men faldet i udlånsaktiviteten ventes at skifte i andet kvartal til en vækst sammenlignet med et fald i første kvartal," skriver Banknordik i sit regnskab for første kvartal.

Ifølge koncernchef Janus Petersen er banken dog på vej ind i en bedre situation.

Lavere gebyrindtægter

”Forsigtigheden i efterspørgslen efter kredit overraskede os. I første kvartal havde vi stadig en meget stor overskudslikviditet med deraf følgende renteomkostninger. Men på begge fronter er vi med raske skridt på vej ind i en bedre situation. Vi har i kvartalet før tid indfriet eksterne lån for 1,5 mia.kr. Og fremadrettet har vi kunnet konstatere en voksende låneefterspørgsel blandt både privat- og erhvervskunderne,” siger Janus Petersen i en pressemeddelelse.

Resultatet i første kvartal blev 7 mio. kr. før skat. I det tilsvarende kvartal sidste år var resultatet 411 mio. kr., men 380 mio. kr. af dem var en fortjeneste for salget af Bakkafrost.

Banken venter nu et fald i posten for nettorente og gebyrindtægter for hele året på mellem 5 og 10 pct. Tidligere var der blot ventet et fald på mellem 0 og 5 pct.

Lukker afdelinger

Af regnskabet fremgår det desuden, at banken i maj lukker fire afdelinger på Færøerne og en enkelt i Danmark. Det medfører en reduktion i medarbejderantallet på 22 ud af 352 fuldtidsansatte i bankaktiviteterne.

"Banken er fast besluttet på at drive en omkostningseffektiv forretning, hvor man samtidig sikrer et højt serviceniveau og professionelt arbejdsklima i hver filial. Der-for har banken i maj besluttet at tilpasse bankens filialnet med lukning af fire filialer på Færøerne og én filial i Danmark for at satse på de større filialer med forbedret kundeservice og skabe et endnu mere fagligt arbejdsklima," skriver banken.

I mandags offentliggjorde banken, at man byder på de sunde dele af Amagerbanken. Af regnskabet fremgår det, at man snart forventer en afklaring på, om Amagerbanken kommer i stald hos banknordik.

(RITZAU FINANS)

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs