Regnskab: Amagerbejler presset på toplinjen

BankNordik venter efter første kvartal et resultat i den lave ende af det tidligere udmeldte. Banken lukker desuden flere afdelinger.
PIA MUNKSGAARD og RITZAU FINANS

BankNordik oplever pres på rentemarginalen, og udlånsaktiviteten har i første kvartal været lavere end ventet. Derfor venter banken nu et resultat i den lave ende af det tidligere annoncerede forventningsinterval på 100-140 mio. kr. målt på resultatet før skat og kursreguleringer.

"Årsagen er et ventet pres på rentemarginalerne og et i nogen ustrækning uventet fald i udlånsaktiviteten gennem første kvartal. Presset på rentemarginalerne ventes at dæmpes, men faldet i udlånsaktiviteten ventes at skifte i andet kvartal til en vækst sammenlignet med et fald i første kvartal," skriver Banknordik i sit regnskab for første kvartal.

Ifølge koncernchef Janus Petersen er banken dog på vej ind i en bedre situation.

Lavere gebyrindtægter

”Forsigtigheden i efterspørgslen efter kredit overraskede os. I første kvartal havde vi stadig en meget stor overskudslikviditet med deraf følgende renteomkostninger. Men på begge fronter er vi med raske skridt på vej ind i en bedre situation. Vi har i kvartalet før tid indfriet eksterne lån for 1,5 mia.kr. Og fremadrettet har vi kunnet konstatere en voksende låneefterspørgsel blandt både privat- og erhvervskunderne,” siger Janus Petersen i en pressemeddelelse.

Resultatet i første kvartal blev 7 mio. kr. før skat. I det tilsvarende kvartal sidste år var resultatet 411 mio. kr., men 380 mio. kr. af dem var en fortjeneste for salget af Bakkafrost.

Banken venter nu et fald i posten for nettorente og gebyrindtægter for hele året på mellem 5 og 10 pct. Tidligere var der blot ventet et fald på mellem 0 og 5 pct.

Lukker afdelinger

Af regnskabet fremgår det desuden, at banken i maj lukker fire afdelinger på Færøerne og en enkelt i Danmark. Det medfører en reduktion i medarbejderantallet på 22 ud af 352 fuldtidsansatte i bankaktiviteterne.

"Banken er fast besluttet på at drive en omkostningseffektiv forretning, hvor man samtidig sikrer et højt serviceniveau og professionelt arbejdsklima i hver filial. Der-for har banken i maj besluttet at tilpasse bankens filialnet med lukning af fire filialer på Færøerne og én filial i Danmark for at satse på de større filialer med forbedret kundeservice og skabe et endnu mere fagligt arbejdsklima," skriver banken.

I mandags offentliggjorde banken, at man byder på de sunde dele af Amagerbanken. Af regnskabet fremgår det, at man snart forventer en afklaring på, om Amagerbanken kommer i stald hos banknordik.

(RITZAU FINANS)

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også