FinansWatch

Arbejdernes Landsbank skifter PFA ud med AP Pension

Arbejdernes Landsbank har valgt ikke at forlænge sin aftale med PFA om pensionsproduktet Letpension. I stedet har banken indgået en aftale med AP Pension.

Foto: Per Folkver/Politiken/Ritzau Scanpix

Arbejdernes Landsbank har besluttet at skifte PFA ud med AP Pension som leverandør af forsikrings- og pensionsprodukter til kunderne i Arbejdernes Landsbank.

Som mediet Inside Business tidligere torsdag beskrev, har Arbejdernes Landsbank således valgt at erstatte PFA's pensionsprodukt Letpension med AP Pensions Nærpension.

Ifølge Gert Jonassen, adm. direktør i Arbejdernes Landsbank, er beslutningen truffet, i forbindelse med at samarbejdet med PFA udløber ved årsskiftet.

"Det her er en ganske almindelig vurdering af, hvad der er af produkter af forskellig karakter. De to produkter ligner hinanden meget, men vi får en lidt bedre integration på datacentralen BEC med AP’s produkt," siger direktøren til FinansWatch.

Arbejdernes Landsbank har i dag en aftale om firmapension med AP Pension, mens PFA leverer individuelle pensions- og forsikringsordninger.

"Humlen er altså, at vi lige så godt kan samle det hele et sted," lyder det videre.

I marts måned solgte AP Pension sin ejerandel i Vestjysk Bank til Arbejdernes Landsbank.

Den hurtigtvoksende bank købte også Nykredits ejerandel, og satte sig efter opkøbet på 60,7 pct. af aktierne.

Over for FinansWatch afviser Gert Jonassen, at der er sammenhæng mellem AP Pensions aktiesalg og det faktum, at pensionsselskabet fremover kommer til at levere pensionsprodukter til banken.

"Sådan spiller klaveret ikke. Der synes jeg, du er ude af en forkert tangent. Der ligger en værdiansættelse på aktien i Vestjysk Bank, som er lavet af en professionel part i form af SEB. Vi har ovenikøbet betalt mere end den værdiansættelse, de satte," siger han og nævner, at Arbejdernes Landsbank allerede i 2018 overvejede at samle pensionssamarbejdet hos AP Pension.

AL Bank igangsætter udbud af 1,8 mia. nye aktier for at rejse penge til Vestjysk Bank-køb

AP Pension har tjent omkring en halv mia. på bankeventyr: "Det var tid til at tage stikket hjem"

Arbejdernes Landsbank vil købe Vestjysk Bank 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs