FinansWatch

Danskerne har bestilt indefrosne feriepenge for 30 mia. kr.

Danskerne har søgt om at få udbetalt indefrosne feriepenge for knap 30 mia. kr. før skat. Hos Arbejdernes Landsbank spår cheføkonom et historisk økonomisk opsving.

Foto: Lærke Posselt/Politiken/Ritzau Scanpix

Danskerne har nu søgt om udbetaling af feriepenge for knap 30 mia. kr. før skat, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. Det betyder, at mere end halvdelen af de indefrosne feriepenge på 56 mia. kr. er udbetalt eller på vej til bankkontoen.

Penge, der vil give et pænt løft til det økonomiske opsving, der venter rundt om hjørnet, vurderer cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre.

"I de her uger lander der feriekroner for milliarder på danskernes konti. Tempoet er som ventet gået ned efter en nærmest eksplosiv start, men der er altså stadig gang i udbetalingerne," skriver Jeppe Juul Borre i en kommentar.

Alt i alt 1,8 mio. danskere foreløbig søgt om udbetaling af de indefrosne feriepenge. Samtidig kan flere se frem til få tilbagebetalt skat. De danske husholdninger har generelt gode opsparinger og ikke mindst en tryghed omkring deres privatøkonomi, som gør, at betingelserne er til stede for et opsving, vurderer Jeppe Juul Borre.

"Vi forventer, at der over de kommende måneder bliver tale om en mærkbar ketchupeffekt. Et øget forbrug vil bidrage til at skabe den højeste kvartalsvækst i dansk økonomi i 16 år, hvis vi ser bort fra et absurd 2020, og dermed bidrage til at hive økonomien ud på den anden side af coronakrise," skriver han videre.

Han fremhæver dog, at udbetalingen af feriepengene kunne være timet bedre. Det havde været optimalt, hvis udbetalingen gik hånd i hånd med genåbningen.

"Blandt andet står nogle af de mest trængte erhverv og må skimte lidt længere efter til fulde at få gavn af danskernes feriepenge. Som eksempel er restauranterne, som åbner for indendørs servering igen i begyndelsen af maj," skriver Jeppe Juul Borre.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs