FinansWatch

Danskernes yndlingsbank skruer en række gebyrer i vejret

Arbejdernes Landsbank hæver gebyrerne på en lang række ydelser til kunderne. Eksempelvis stiger prisen per faktureret arbejdstime med 25 pct., mens også den øvre grænse for åbningsgebyr på boliglån hæves markant.

Foto: Arbejdernes Landsbank/PR

Arbejdernes Landsbank – der de sidste mange år er kåret til kundernes favorit i de årlige Voxmetermålinger – hæver gebyrerne på en række produkter og services. Det oplyser banken på sin hjemmeside, hvor det også fremgår, at det vil gøre sig gældende fra den 23. april.

Eksempelvis vil det fremover koste 1000 kr. per faktureret arbejdstime fra bankens side, hvilket er 25 pct. højere end tidligere.

Ønsker kunden et nyt boliglån, er beregningsmodellen fortsat den samme med et minimumsgebyr på 500 kr., og derudover 1 pct. af lånets størrelse. Nu ligger den øvre grænse dog på 7000 kr. mod tidligere 4500 kr.

Skal man have fysiske udskrifter af sine konti, vil der også være en højere regning. Hvor kunder indtil nu har betalt 30 kr. stykket, stiger stykprisen til 50 kr.

Også kurstillægget på betalingskort hæves til 1,5-2 pct. mod tidligere 1-1,5 pct.

Skal kundernes pensionskonti udbetales i utide eller deles ved skilsmisse, så bliver det også dyrere. Det stiger med 150 kr. til 750 kr.

Til gengæld bliver det billigere, hvis en bankkunde er død og der derfor skal foretages en udbetaling. Her falder gebyret fra 750 kr. per konto til 500 kr. per konto, mens det fortsat er gratis ved udbetaling til personer med kundeforhold i banken.

Mængden af afdragsfrie-lån er skrumpet i konverteringsbølgen

Topchef opfordrer politikere til at melde klart ud om negative renter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere