FinansWatch

70-årig tog fusen på Arbejdernes Landsbank

En 70-årig mand tømte uden større problemer en bankboks i Helsingør for 145.000 kr.

En kriminalsag, som at dømme af den tiltaltes forklaringer sætter spørgsmålstegn ved Arbejdernes Landsbanks sikkerhed omkring kundernes bankbokse i filialen i Helsingør, blev i går afgjort i Retten i Helsingør.

Her sad en 70-årig mand, som efter hvad han selv forklarede for tiden bor sammen med sin 90-årige far i Ålsgårde, på anklagebænken, tiltalt for svindel mod Arbejdernes Landsbanks Helsingør-filial på Klostergade og for tyveri fra en af bankens bokslejere, skriver Helsingør Dagblad.

Efterforskning fortsætter

Den beretning, manden leverede i retten, svarer til den, han har givet til politiet. Men selv om den 70-årige har tilstået, så er efterforskningen af sagens rette sammenhæng langt fra færdig, oplyser repræsentanter for Lokal Efterforskning ved Nordsjællands Politi i Helsingør.

Ifølge den dømte Landsbank-kontohaver, som gennem mange år har levet i Thailand, fik han tidligere på året en selvbetjeningsboks til rådighed i banken. Han fik udleveret to nøgler til boksen, og det hele fulgte normal procedure.

Men den 70-årige bokslejer havde en plan, som ikke just fulgte procedure - han fik nemlig lavet en kopi af en af bankboksnøglerne i en nøglebutik i Slotsarkaderne Hillerød.

Opdagede 145.000 kr. i boks

Kort efter henvendte han sig i banken og opsagde lejemålet af sin boks. Han leverede nøglerne tilbage til banken, som intet anede om, at han havde taget en kopi af den ene. Boksen fik senere en ny lejer, som anbragte 145.000 kroner i kontanter i den.

Det opdagede den 70-årige, da han i oktober tjekkede boksens indhold ved hjælp af sin kopierede nøgle. Men han tog ikke pengene ved den lejlighed. I stedet overtalte han den 28. oktober en kvindelig bekendt, som stadig er sigtet for medvirken i sagen, til at hente indholdet af bankboksen for sig.

Han kunne ikke selv lide at gå ind i filialen, da han havde været kæreste med en af de ansatte i kassen, skulle han have bildt kvinden ind. Hun indvilgede i at hjælpe ham uden at sætte spørgsmål ved, om det nu også var den 70-åriges boks, hun var blevet bedt om at tømme.

Kvinden gik uden videre hen til selvbetjeningsboksen i bankfilialen, åbnede den og lettede den for de 145.000 kroner i kontanter. Herefter gik hun gennem filialen og ud til den ventende banksbokssvindler og afleverede pengene til ham.

Hun fik selv 500 kroner for sin ulejlighed, og den 70-årige fik travlt med at veksle penge forskellige steder i Helsingør og i København. Han sendte størstedelen af det stjålne beløb til Thailand, hvor han har kone og børn, forklarede han i retten.

Skal ruske tremmer i en måned

Manden havde tidligere domme for tyveri og lommetyverier på sit straffeattest, da han blev stillet for retten i går.

Dommeren takserede hans forbrydelse til tre måneders fængsel, men han skal kun ind og ruske tremmer i en af månederne. Efter domsafsigelsen blev han løsladt til senere afsoning.

- Tak, skal I have. I har været ualmindeligt flinke, lød den 70-åriges afskedsreplik til retten, inden han drog videre mod Ålsgårde, for, som han hævdede, at passe sin far.

 

Antallet af bankrøverier falder

 

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs