Regnskab: Arbejdernes Landsbank halverer overskuddet

Nedskrivninger og omkostninger stiger hurtigere end renteindtægterne i Arbejdernes Landsbank, der samtidig ikke helt kan få styr på forholdet mellem ind- og udlån. Banken rykker sine forventningerne til hele året fra 140 mio. kr. til 50 mio. kr.
AF CHRISTIAN SEHESTED OG MATHIAS BENCKE FREMMEN

Væksten i basisintjeningen kan ikke helt holde trit med omkostninger og nedskrivninger på udlån hos Arbejdernes Landsbank. Bankens halvårsresultat går dermed fra 56,2 mio. kr. efter skat i første del af 2010 til 28,2 mio. kr. i 2011.

Overskuddet ligger et pænt stykke fra målsætningen, erkender adm. direktør Gert R. Jonassen over for FinansWatch.

"Nej, vi er ikke tilfredse. Det er klart, at hvis vi fjernede tilskuddet til krakkede banker, så ville det være et tilfredsstillende resultat. I det marked, der er, skulle bundlinjen have været bedre," siger han.

Vækst i ind- og udlån

Faldet kan i høj grad kan tilskrives rykket i nedskrivningerne på udlån, der går fra 74,5 mio. i de første seks måneder af 2010 til 94,3 mio. i år.

Også udgifterne til personale, administration og afskrivninger stiger, og banken må af med 50 mio. kr. mere på den front i år end i 2010.

Handelsindtjeningen falder tilbage fra 45,4 mio. kr. til 38,7 mio. kr.

Indlånet stiger samtidig op med 1,3 mia. kr. til 22,4 mia., mens udlånet kun går fra 16,8 mia. til 17,1 mia. kr. Dermed vokser indlånsmassen markant hurtigere end udlånet, på trods af indkøb af Roskilde Bank-kunder og vækstplaner.

54 mio. til krak

Både renteindtægterne og gebyrer går dog den rigtige vej; banken har tjent 487,1 mio. kr. på renterne i år mod 457,5 mio. samme periode sidste år, og hentet 158,6 mio. kr. på gebyrerne, en stigning på lige over 14 mio. kr.

Banken har betalt 54,4 mio. kr. til bankkrak og sektorløsninger i 2011. Det er ca. 5 mio. kr. mindre end i samme periode sidste år.

Forventningerne til hele året rykker fra 140 mio. kr. før skat til 50 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også