Regnskab: Gert Jonassen tilfreds trods store nedskrivninger

Arbejdernes Landsbank kom bedre ud af 2010 end af krisens første år. Og ordførende direktør Gert R. Jonassens er ganske tilfreds, men indrømmer at der stadig er for store nedskrivninger.
AF RB-Børsen

Det siger han til RB-Børsen og indikerer, at 2011 bliver bedre på den front.

"Gode resultater på kapitalmarkederne og fremgang i basisindtjeningen har sammen med fortsat kundevækst skabt det solide årsregnskab. Med en egenkapital, der har passeret de 3 mia. kr. samt en beslutning om yderligere at styrke kapitalen ved at tilføre hybrid kernekapital på op til 750 mio. kr. fra bankens ejerkreds, er Arbejdernes Landsbank særdeles velpolstret og klar til at fortsætte de seneste års bæredygtige vækst," skriver banken i regnskabet.

Resultatet blev 133,9 mio. kr. i 2010 mod 75,6 mio. kr. i 2009. Dermed blev det som ventet af banken.

Tilfreds direktør

"Vi er tilfredse med det. Men vi har stadig for høje nedskrivninger. Der har vi fokus," siger direktøren.

"Udviklingen i 2010 er fornuftig, men ikke tilfredsstillende. Men retningen ser fornuftig ud. Vi har fået ryddet godt op," slår direktøren fast.

For indeværende år venter banken et resultat i niveauet 110-140 mio. kr. før skat mod 128,5 mio. kr. i 2010. Nedskrivningerne, der i 2010 udgjorde 221 mio. kr. mod 309 mio. kr. året før, ventes at falde.

"Vi venter nedskrivningerne vil komme under 0,5 pct. De ligger nu på lige under 1,0 pct.," vurderer direktøren.

Udbytte igen

Resultatet er også godt nok til igen at betale udbytte. Der tages udgangspunkt i resultat for fjerde kvartal, således som bankpakkerne forpligter bankerne til. Banken udbetaler 8 pct. i udbytte. Før udbyttestoppet i forbindelse med bankpakkerne lå udbytteprocenten på 15-18.

Tilgangen af kunder fortsætter ufortrødent og banken er gået fra omkring 165.000 kunder i 2005 til ca. 200.000 nu

"Vi kan hver eneste måned se, vi har nettotilgang af kunder. Vi fik lidt under 3000 kunder netto sidste år. Vi har haft en god nettotilgang de seneste fem år i 2008-2009 var tilgangen større og vi købte 10-11.000 Roskilde kunder i 2008," oplyser direktøren.

Forventninger til Roskilde-kunder

Roskilde Bank-kunderne tror direktøren på bliver en god forretning for banken, og løsningen er til gavn for kunderne også.

- Roskilde-kunderne er helt almindelige kunder, der bare har haft en dårlig timing. De er i en gældsklemme. Vi købt dem til underkurs, og vi har lavet en bæredygtig løsning for hver enkelt kunde. Så vi ender ud med kunder, der kan forsvare deres gældsposition og komme videre i livet, siger Gert R. Jonassen.

Selv om banken er bundsolid med en solvens på 13,0 pct., mens koncernens solvensbehov er 9,0 pct., så vil banken i år styrke kapital med 750 mio. kr. i hybrid kapital. Den opfylder kravene i Basel III, således, at den kan indregnes fuldt i kapitalgrundlaget også når de nye regler træder i kraft.

- Det sikrer os, at vi kan blive med at "vækste" på en fornuftig måde, og at vi kan tiltrække billigere funding. Vi belønner dem der tegner med et fornuftigt afkast, og så får vi bedre indkøbspriser. Det er "win-win", siger Gert Jonassen.

Han understreger slutteligt, at banken med kapitaltilførslen gør kapitalstrukturen stærkere, end den er i dag, og at banken kigger 5-10 år frem i tiden i form af kapitalbehov.

(RB-Børsen)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også