Frifindelse glæder advokat for tidligere boss i Amagerbanken

Det var en gruppe ordknappe advokater, der forlod retten i Lyngby efter frifindelse af Amagerbankens ledelse
Foto: /ritzau/Jens Dresling
Foto: /ritzau/Jens Dresling
RITZAU

Der blev ikke sagt mange ord. Men der blev udvekslet brede smil og håndtryk, da Amagerbankens tidligere ledelse, inklusive topchefen Jørgen Brændstrup og bestyrelsesformand N.E. Nielsen, mandag morgen blev frifundet i retten i Lyngby.

Finansiel Stabilitet havde sagsøgt gruppen for samlet 900 millioner kroner for tre udlån foretaget af banken, som Finansiel Stabilitet endte med at overtage under krisen.

"Jeg er glad og lettet. Og det er jeg sikker på, min klient også er," siger advokat Lars Kjeldsen. Han har repræsenteret Amagerbankens tidligere direktør Jørgen Brændstrup ved erstatningssagen i Lyngby.

Advokaterne for Finansiel Stabilitet forlod retten uden et ord til pressen og knapt uden et ord til hinanden. Næsten lige så ordknappe - men noget mere smilende - forlod også de anklagedes advokater retten omgivet af journalister.

Sagen mod Amagerbankens tidligere administrerende direktør Jørgen Brændstrup, bestyrelsesformand N.E. Nielsen og andre medlemmer af ledelsen går ikke på bankens konkurs i 2011.

Men Finansiel Stabilitet, der overtog banken efter dennes krak, krævede 900 millioner kroner i erstatning for tre konkrete udlån, der faldt sammen efter krisen.

Finansiel Stabilitet mener, at ledelsen i banken opførte sig uansvarligt i forhold til de tre udlån. Udlånene løb op i langt over en milliard kroner. Finansiel Stabilitet har argumenteret for, at lånene blev givet på forkert grundlag.

Lånene til ejendomsprojekter mistede værdi, da ejendomsmarkedet krakkede under krisen. Det udløste store tab i Amagerbanken.

Udlånene blev givet til farverige personligheder som eksempelvis bokseren Hans Henrik Palm og investoren Henrik Ørbekker. 

"Retten fandt ikke grundlag for at antage, at de sagsøgte havde handlet uforsvarligt eller på anden måde ansvarspådragende," har Retten i Lyngby dog vurderet.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også