Hove: Krakbanker oplever sektorens hårde pres



I disse uger er det Visti Nielsen, der skal holde sammen på Fjordbank Mors, men tidligere har Steen Hove oplevet den samme rolle i Amagerbanken. Medarbejdernes kampgejst overraskede Hove.
Foto: Panduro Jens Jyllands-Posten
Foto: Panduro Jens Jyllands-Posten

De rå markedskræfter stortrives, selv når markedskræfterne på sin vis sættes ud af spil og nødlidende institutter køres over i det statslige skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet.

Det oplevede Steen Hove, tidligere Midtbank-direktør, da han tog over som midlertidig direktør i Amagerbanken efter Jørgen Brædstrup i det sene efterår sidste år. Hove oplevede dér, hvordan konkurrenterne intensiverede jagten efter kunder fra Amagerbanken, fordi de var nemme at flytte - qua bankens svære situation. Nu er det hans mangeårige kollega fra Jyske Bank, Visti Nielsen, der har fået en mission, der kan minde om noget tilsvarende, da han skal gøre Fjordbank Mors klar til salg og holde sammen på kunder, medarbejdere og værdier så godt som muligt frem mod det forestående salg af de sunde dele.

Steen Hove ønsker ikke at komme med konkrete bud på, hvordan sådan en opgave skal løses.

”Jeg synes, det bedste må være, at du taler med dem, som skal rydde op i Fjordbank Mors. Det er overordentlig kompetente folk, så det er jeg sikker på, at de nok skal klare”.

Men hvad gjorde du for at holde sammen på Amagerbanken? Hvad pokker gør man i sådan en situation?

”Det er for det første anderledes med Fjordbank Mors, fordi Visti Nielsen og co. jo er kaldt ind i banken efter at sammenbruddet er en kendsgerning. Det giver måske en anden tilgang til opgaven. Vi var jo dybt inde i bankens forretninger, da Amagerbanken måtte give op. Men det handler jo et eller andet sted om at begrænse skaderne. Om at dårligdommene ikke accelerer videre,” siger Steen Hove til FinansWatch.

”Så du skal bremse dårligdommene og så skal du have fokus på at bevare de ting, der er bevarelsesværdige. Som du måske erindrer, så var vi under et bemærkelsesværdigt pres fra den øvrige banksektor, som altså ikke skruer ned for konkurrencen, bare fordi en bank er røget i Finansiel Stabilitet. Så mange af konkurrenterne ser pludselig helt åbent land, hvor de tror, at de kan tage frit for sig af markedsandelen. Det var derfor jeg indrykkede en annonce i avisen, hvor vi skrev, at rygterne om Amagerbankens død var stærkt overdrevne. Men det måtte vi ikke og den annonce fik opmærksomhed fra allerhøjeste politiske sted,” siger Steen Hove.

Han fortæller, at noget af det vigtigste for ham var at holde fast i Amagerbankens dygtige medarbejdere.

”Det er i sig selv en stor udfordring, fordi de havde været igennem en meget opslidende periode, hvor de tre gange var tæt på at måtte give op, men så kom staten og trådte til. Så der skulle virkelig hankes op i de her medarbejdere. Men de udviste, trods al modgangen, et fantastisk engagement. Når jeg var rundt i filialerne, så var der en kampgejst uden lige. Det må jeg sige, det var en overordentlig stor positiv oplevelse, at opleve den vilje til at kæmpe for sin arbejdsplads,” siger Steen Hove til FinansWatch.

Amagerbanken går i gang med oprydningen

Avis: Salg af Amagerbanken hænger i tynd tråd

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også