FinansWatch

Første retssag om Amagerbanken-krak på vej

Aktionærer agter at sagsøge både staten og Amagerbankens ledelse med krav om erstatning.

En gruppe tidligere Amagerbanken-aktionærer varsler nu den første retssag i kølvandet på bankens kollaps og efterfølgende overdragelse til staten tidligere på året, skriver Dansk Aktionærforening på sin hjemmeside.

Talsmand Jens Hintze skriver i en mail til Dansk Aktionærforening, at gruppen ønsker at samle mindst 100 aktionærer, så det bliver muligt at opnå fri proces til føre et kollektivt søgsmål.

Det er ikke blot den gamle ledelse i Amagerbanken med direktør Jørgen Brændstrup og bestyrelsesformand N.E. Nielsen, der bliver mål for et kommende søgsmål.

Erstatning for aktietab

Også den nuværende ledelse i Amagerbanken, Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet vil blive forsøgt draget til ansvar.

Aktionærerne vil have erstatning for de tab, de har lidt i forbindelse med handler med Amagerbankens aktie efter beslutningen om den sidste kapitalrejsning i banken, fremgår det.

Gruppens talsmand, Jens Hintze, oplyser over for Dansk Aktionærforening, at gruppen gerne vil i kontakt med aktionærer, der har købt aktier i Amagerbanken efter den 17. august i 2010.

Aktionærforening anbefaler at vente

Det er den dato, hvor kapitalrejsningen blev godkendt på den ekstraordinære generalforsamling i Amagerbanken.

Dansk Aktionærforening ønsker ikke selv at deltage i den varslede retssag, men støtter gerne aktionærerne i at komme i gang.

"Foreningen anbefaler dog indtil videre, at man venter på, at Erhvervs- og Økonomiministeriets uafhængige undersøgelse har blotlagt et eventuelt ansvar, før går i gang med retssager. Som i ovenstående tilfælde formidler Dansk Aktionærforening dog også gerne kontakt mellem de aktionærer, der allerede nu ønsker at gå i gang med et søgsmål," skriver Dansk Aktionærforening p sin hjemmeside.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs