FinansWatch

Flere nedskrivninger kan være på vej i Alm. Brand Bank

Flere store nedskrivninger kan være på vej i forbindelse med offentliggørelsen af tredje kvartal, vurderer analytikere.

Alm. Brand Bank har de sidste tre år tabt 2,7 mia. kr. og tynger dermed den samlede koncern kraftigt, og flere store nedskrivninger kan være på vej i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal onsdag.

Det skriver Berlingske Business.

De store tab har det seneste år fået koncernen til at sende 1,3 mia. kr. ned i bankafdelingen. Det er især nedskrivninger, der har tynget banken, og flere af Berlingske Business' kilder spår, at onsdagens kvartalsregnskab vil indeholde nye voldsomme nedskrivninger.

Bliver det en realitet, vil smertetærsklen for bankens virke nærme sig.

Koncernen kan potentielt skille sig af med banken og lade Finansiel Stabilitet tage over i et forsøg på at forbedre indtjeningen, men det vurderes dog ikke som et udfald, der er lige oppe over.

"Alt tyder på, at det lovmæssigt vil kunne lade sig gøre, men lige nu virker det ikke, som om det er et sandsynligt scenario, siger Nicolaj Jeppesen, aktieanalytiker i Sydbank, til Berlingske Business.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs