Søren Boe: Umuligt at spå om nedskrivninger næste år

Alm. Brand bryder med praksis og melder i det netop præsenterede halvårsregnskab ikke noget ud for forventningerne til nedskrivningsniveauet i næste år. Usikkerheden er blevet for stor, erkender topdirektør Søren Boe Mortensen
AF RITZAU FINANS

Indtil videre begrænser Alm. Brand sig til at skrive, at de kommende kvartaler vil byde på tab og nedskrivninger på lån i samme niveau som første halvår.

"Som vi ser udviklingen i de seneste kvartaler går økonomien den forkerte vej. Når vi forudser nedskrivninger for efteråret er der mange antagelser. Som resultatet af det har vi begrænset udsynet til de kommende kvartaler, og vi har ingen indikation for de langsigtede nedskrivninger," siger Søren Boe Mortensen på et analytiker- og pressemøde.

Halvårsregnskabet var igen tynget af et stort underskud i bankvirksomheden, hvor kursreguleringer og nedskrivninger på udlån trak bundlinjen ned med ca. 200 mio. kr. alene i andet kvartal.

Det har tvunget Alm. Brand ud i en nedjustering af forventningerne til 2011, da en opjustering på 100 mio. kr. i skade- og livsforsikring blev trukket ned af en nedjustering på 200 mio. kr. i bankafdelingen.

Fastholder nedskrivningsniveauet

Og selv om Alm. Brand ikke vil sætte ord på niveauet i det kommende år, tør topchefen dog godt spå, at der ikke vil komme større nedskrivninger, end det hidtil har været tilfældet.

"Jeg forventer ikke store forandringer i behovet for nedskrivninger. Vi ser ikke en fremtid, hvor de bliver værre. Økonomien kan blive værre, men vi tror, vi fastholder det nedskrivningsniveau, vi ser nu, og det kan vi håndtere, selv om det bliver hårdere end forventet," siger Søren Boe Mortensen.

Han understreger dog, at det ikke er en regnskabspost, han er specielt tilfreds med.

"Jeg har det ikke fint med det. Jeg havde håbet på et lavere niveau i andet kvartal, men det fik vi ikke, og forventningen om samme niveau fremover er ikke et tilfredsstillende niveau, men det er en anerkendelse af, at økonomien ikke er blevet bedre i de seneste måneder," siger Søren Boe Mortensen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også