FinansWatch

Avis: Milliardærklub ryger i flæsket på hinanden

Capinordic Banks konkurs ender nu med at sende en række medlemmer af den såkaldte milliardærklub i flæsket på hinanden.

Staten har netop via det statslige selskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, stævnet de tre tidligere Capinordic-topfolk Claus Ørskov, Lasse Lindblad og Henrik Juul med et erstatningskrav på 284,2 mio. kr. Det skriver dagbladet Børsen.

Men allerede nu står det klart, at de tre ikke vil stå med ansvaret alene. De vil have resten af den daværende bestyrelse i Capinordic Bank draget ind i sagen. Dermed bliver også Steen Bryde, Ole Vagner og Erik Damgaard, som alle er en del af den såkaldte milliardærklub sammen med Lasse Lindblad, nu inddraget i sagen.

De tre sad sammen med Lasse Lindblad og Claus Ørskov i Capinordic Banks bestyrelse i 2006-2007. De øvrige medlemmer i bestyrelsen var Lars Oijer og Euikur S. Jóhannsson.

Tidligere professor ved Copenhagen Business School, advokat Morten Samuelsson, der er repræsenterer Lasse Lindblad og Claus Ørskov i sagen, forklarer, at Finansiel Stabilitets advokat Carsten Fode allerede har meddelt de øvrige bestyrelsesmedlemmer, at det statslige skraldespandsselskab forbeholder sig ret til at stævne dem senere. Derfor er det ifølge Morten Samuelsson helt naturligt, at de tidligere bestyrelsesmedlemmer allerede nu inddrages i sagen:

Stævningen mod Claus Ørskov, Lasse Lindbald og Henrik Juul sker på anbefaling fra en advokatundersøgelse, som blev lavet af Finansiel Stabilitets advokat Carsten Fode fra advokatfirmaet Kromann Reumert. Heri konkluderede Carsten Fode, at ledelsen i såvel Capinordic som Capinordic Bank opererede på kanten af straffeloven.

De implicerede har enten ikke været at træffe eller har ikke ønsket at kommentere sagen.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs