FinansWatch

Alm. Brand svarer igen på kritik

En kritisk artikel i Jyllands-Posten får nu Alm. Brand Bank til at forsvare sig i en pressemeddelelse.

I en artikel i dag i Jyllands-Posten, som også er bragt her på FinansWatch, fremgår det, at den pressede Alm. Brand Bank har handlet grunde på Amager til voldsomt opskruede priser med bankens storkunde Allan Wind Petersen som både køber og sælger.

Du kan læse Jyllands-Postens artikel her:

Alm. Brand bag opskruet grundhandel

Alm. Brand Bank har ikke ønsket at udtale sig til artiklen, men tager nu til genmæle i en kortfattet pressemeddelelse.

”Vi er enige i, at jordpriserne på Krimsvej ligger langt under de 10 til 12.000 kr. pr. m2, vi så under den økonomiske optur. Og i det omfang Alm. Brand Bank måtte have udlån i det område, har vi nedskrevet lånet til den nuværende markedsværdi”, lyder det fra bankens adm. direktør Ole Joachim Jensen.

”Det er vigtigt for os at understrege, at Alm. Brand Bank har fået en helt ny strategi. Vi låner alene til private kunder. Vi har ikke givet nye lån til den omtalte type aktiviteter – altså ejendomsudvikling - siden 2009. Vi indgår alene i rekonstruktioner for at sikre vores udlån bedst muligt,” siger han i pressemeddelelsen.

Alm. Brand Bank ønsker dog fortsat ikke at gå ind i den konkrete sag, da man ikke vil udtale sig om konkrete kundeforhold.

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs