FinansWatch

Thisted Forsikring overgår forventningerne for halvåret

Trods et fald på bundlinjen er Thisted Forsikrings halvårsresultat bedre end egne forventninger. Sidste års lave niveau af storskader er kommet op på et mere normalt niveau.

Dennis René Petersen, direktør i Thisted Forsikring.

Det kundeejede forsikringsselskab i det nordjyske, Thisted Forsikring, har efter svingende resultater de sidste fem år præsenteret et forsikringsteknisk resultat for første halvår på 12,5 mio. kr. mod 17,3 mio. kr. i første halvår af 2016.

"Det forsikringstekniske resultat er bedre end forventet. Nedgangen i resultatet i forhold til 1. halvår 2016 var som forventet med baggrund i et historisk godt forsikringsteknisk resultat i 2016," skriver forsikringsselskabet i halvårsregnskabet.

Selskabets combined ratio, der måler udgifterne til erstatninger og administration sat i forhold til præmieindtægterne, er steget til 92,0 pct. fra 88,6 pct. sidste år.

Pæn stigning i bruttopræmieindtægterne

Bruttopræmieindtægterne har fortsat de sidste fem års fremgang og er steget til 159,3 mio. kr. fra 150,9 mio. kr. første halvår sidste år, hvilket er en stigning på 5,6 pct.

Bruttoerstatningsudgifterne er steget til 100,4 mio. kr. fra 85,2 mio. kr. Stigningen skyldes, at niveauet af storskader er kommet op på et mere normalt niveau.

"Vinteren har været mild og uden storme, hvorfor der har været få erstatninger til vejrligsskader i 1. halvår 2017. Stigningen i erstatningsudgifterne i forhold til 2016 skyldes bl.a., at antallet af storskader i 2016 var lavere end normalt, hvorimod niveauet for storskader i 1. halvår 2017 er på et normalt niveau," lyder det i regnskabet.

Investeringsresultatet lander på 7,0 mio. kr. ikke langt fra sidste års resultat, som endte på 8,4 mio. kr.

Det giver et resultat efter skat på 15,3 mio. kr. mod 20,2 mio. kr. i første halvår af 2016.

Thisted Forsikring skaber største overskud nogensinde

Thisted Forsikring lancerer nyt erhvervskundekoncept

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere