FinansWatch

Thisted Forsikring overgår forventningerne for halvåret

Trods et fald på bundlinjen er Thisted Forsikrings halvårsresultat bedre end egne forventninger. Sidste års lave niveau af storskader er kommet op på et mere normalt niveau.

Dennis René Petersen, direktør i Thisted Forsikring.

Det kundeejede forsikringsselskab i det nordjyske, Thisted Forsikring, har efter svingende resultater de sidste fem år præsenteret et forsikringsteknisk resultat for første halvår på 12,5 mio. kr. mod 17,3 mio. kr. i første halvår af 2016.

"Det forsikringstekniske resultat er bedre end forventet. Nedgangen i resultatet i forhold til 1. halvår 2016 var som forventet med baggrund i et historisk godt forsikringsteknisk resultat i 2016," skriver forsikringsselskabet i halvårsregnskabet.

Selskabets combined ratio, der måler udgifterne til erstatninger og administration sat i forhold til præmieindtægterne, er steget til 92,0 pct. fra 88,6 pct. sidste år.

Pæn stigning i bruttopræmieindtægterne

Bruttopræmieindtægterne har fortsat de sidste fem års fremgang og er steget til 159,3 mio. kr. fra 150,9 mio. kr. første halvår sidste år, hvilket er en stigning på 5,6 pct.

Bruttoerstatningsudgifterne er steget til 100,4 mio. kr. fra 85,2 mio. kr. Stigningen skyldes, at niveauet af storskader er kommet op på et mere normalt niveau.

"Vinteren har været mild og uden storme, hvorfor der har været få erstatninger til vejrligsskader i 1. halvår 2017. Stigningen i erstatningsudgifterne i forhold til 2016 skyldes bl.a., at antallet af storskader i 2016 var lavere end normalt, hvorimod niveauet for storskader i 1. halvår 2017 er på et normalt niveau," lyder det i regnskabet.

Investeringsresultatet lander på 7,0 mio. kr. ikke langt fra sidste års resultat, som endte på 8,4 mio. kr.

Det giver et resultat efter skat på 15,3 mio. kr. mod 20,2 mio. kr. i første halvår af 2016.

Thisted Forsikring skaber største overskud nogensinde

Thisted Forsikring lancerer nyt erhvervskundekoncept

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs