FinansWatch

Minister: Sats din pension på iværksættere

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ser gerne, at pensionsmidler kan investeres i iværksættere. DF er åben over for idéen, mens PFA er mere lunken. Det skriver Børsen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Foto: /ritzau/Rune Aarestrup Pedersen/

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) arbejder på nye finansieringsmodeller, der skal gøre det muligt at sætte dele af pensionsopsparingen i iværksættervirksomheder. Det skriver Børsen.

"Almindelige mennesker investerer deres pensionsopsparing gennem store pensionsselskaber foruden måske nogle aktier. Jeg vil gerne flytte danskerne til også at investere i iværksættere og ikke kun at spille sikkert med en pensionsopsparing i et pensionsselskab. Og vi skal så skabe en ramme om det, så det er attraktivt økonomisk," siger Brian Mikkelsen til Børsen.

Han oplyser, at der kommer konkrete initiativer til efteråret, som netop skal gøre det nemmere for almindelige danskere at investere i iværksættere.

Ministerens udspil modtages ifølge Børsen med afmålt åbenhed af pensionskasser som PFA, mens Dansk Erhverv kalder det en "glædelig nyskabelse." Hos Dansk Folkeparti vil erhvervsordfører Hans Kristian Skibby ikke spænde ben for, at danskerne kan få mulighed for at sætte dele af pensionsopsparingen i iværksættere.

Finanstilsynet stiller strenge krav til fintech-iværksættere

Erhvervsministeren vil opdatere vejledning om ansvarlige investeringer

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere