FinansWatch

Pensionskasse køber ejendomme for knap 300 mio. kr.

Pensionskasse har overtaget to ejendomme nær det københavnske spillested Vega, men den nye ejer er fåmælt.

Foto: Google Maps

Lægernes Pension, der varetager pensionsopsparingen for omkring 41.000 læger i Danmark, har købt to københavnske erhvervsejendomme tæt ved spillestedet Vega på Vesterbro. To sælgere, en mediesky ejendomsinvestor og en tidligere mediemand, kan bogføre salget til næsten 300 mio. kr.

Pensionskassen bekræfter overfor EjendomsWatch købet, men pressemedarbejder Sofie Randrup oplyser, at man ikke aktuelt vil bidrage til en artikel.

Handlen er delt i to. Den ene med en købesum på 162,9 mio. kr., mens den anden lyder på 128,6 mio. kr. I alt udgør prisen ifølge Boliga 291,5 mio. kr.

Tilbage i december købte pensionsselskabet en hjørneejendom på det centrale Fiolstræde i København. Dengang kunne Jan Henrik Willard, chef for ansvarlige investeringer, fortælle, at ejendommen passede godt ind i strategien.

"Vi går efter velbeliggende storby-ejendomme med solide lejere og lange lejekontrakter. Det er ejendommen i Fiolstræde et godt eksempel på. Ejendommen har en blanding af erhvervslejemål med stabile lejere og totalrenoverede boliger, der kan lejes ud til markedslejen for nye boliger. Det giver en god balance i risikoen og gør investeringen til en meget fornuftig forretning for vores medlemmer," sagde han i december til EjendomsWatch.

Pensionskasse i flere samarbejder

Lægernes Pension, der sidste år opnåede et samlet afkast til sine pensionsinvestorer på 8,5 pct., er også med i NREP's logistikfond sammen med PFA, Jøp, Dip og enkelte udenlandske investorer.

Også aarhusianske boligejendomme har Lægernes Pension kastet kærligheden over. Her har selskabet tegnet sig for størstedelen af i alt fire pensionskassers samlede investeringstilsagn på en mia. kr. sammen med Nordea Ejendomme.

Lægernes Pension har med den seneste handel overtaget i alt otte matrikler, hvor der findes seks ejerlejligheder, som bruges til forretning. Eksempelvis ligger der et lægehus, et atelier, og SOS Børnebyerne på adressen Amerikavej 15.

I ejendommenes stueetager findes malerforretningen Nordsjö Farver, den tyske discountkæde Aldi og bagerkæden Lagkagehuset.

Derudover er en enkelt ejerlejlighed ikke nærmere kategoriseret.

Sælger "vil ikke i avisen"

En af sælgerne er Ole Peder Bredtoft, som investerer i ejendomme gennem blandt andet Nedco Ejendomme og Ejendomsselskabet Nordsjælland. I denne handel står han som sælger af Amerikavej 15 og Rejsbygade 8. EjendomsWatch har været i kontakt med Ole Peder Bredtoft og spurgt til handlen.

"Det vil jeg helst bede mig være fritaget for. Jeg har ikke brug for at komme i avisen," siger han til EjendomsWatch.

Den nærliggende ejendom Amerikavej 21 har Ole Peder Bredtoft ligeledes været ejer af, men han solgte den allerede i 2014 til medieiværksætteren Johnny Laursen for en pris, som ifølge tingbogen udgjorde 106,5 mio. kr. Sidstnævnte tjente sin formue på udgivelser som Bilmarkedet og mandemagasinet M.

Ejendommen er nu solgt for de nævnte 128,6 mio. kr., som svarer til en prisstigning i perioden på knap 21 pct. Hvorvidt der er sket forbedringer i ejendommens stand i perioden, vides ikke.

I januar i år solgte Johnny Laursen en 18.000 kvm stor ejendom til en anden pensionskasse, PFA, som vil bygge et hotel. Prisen kom ikke frem, men lå op i nærheden af de 500 mio. kr. Omkring salget, sagde Johnny Laursen dengang til EjendomsWatch:

"Det har været en rigtig god investering for os. Det kan vi ikke være utilfredse med."

Denne artikel er leveret af vores søstersite EjendomsWatch.

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere