FinansWatch

Avis: Politisk bekymring over digital jagt på forsikringssvindlere

Forsikringsselskaberne bruger digitale metoder for at afsløre forsikringssvindel, og det bekymrer flere politikere.

Forsikringsselskaberne mistænker rekordmange kunder for at svindle i sager om pensionsskader, fremgår en opgørelse fra brancheforeningen Forsikring & Pension. I 2013 var der 576 sager, hvor forsikringsselskaber har holdt erstatninger tilbage, fordi de mistænker svindel, og det er en stigning fra 397 sager i 2009, skriver Berlingske.

Tvivlen om, hvorvidt kunderne svindler, har fået forsikringsselskaberne til at tage forskellige overvågningsmetoder i brug for at kigge nærmere på kunderne. Et forsikringsselskab har optaget en video af en kunde, som søgte erstatning for piskesmæld, og Facebook er også blevet taget i brug.

"Det er efterforskningsmuligheder, som vi betegner som indgribende og som mulige i henhold til lovgivningen. Det er vidtgående efterforskningsmuligheder, og hvis de bliver taget i brug, så har man en meget klar mistanke om svindel," siger Torben Weiss Garne, der er underdirektør i Forsikring & Pension, og tilføjer, at det kun er i de groveste tilfælde, at selskabernes efterforskere benytter sig af skjult overvågning.

Karsten Lauritzen, der er retsordfører for Venstre, Karina Lorentzen, der er retsordfører for SF, og Trine Bramsen, som er retsordfører for Socialdemokraterne, siger alle til avisen, at de vil se nærmere på, om lovgivningen er rigtigt sat sammen.

Mere fra FinansWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Ny Klim-direktør: "Jeg stiller ekstremt store krav til mig selv"

Ny Klim-direktør lover al den frihed til sine ansatte, som de kan ønske sig. Men friheden kommer med et ansvar, lyder det. Direktøren, der har tilbragt hele sit arbejdsliv i det nordjyske, skal holde en af landets ældste og mindste sparekasser ovenvande. Og i den ombæring han er helt på det rene med sit eget ansvar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs