FinansWatch

Storebrand kom stærkere end ventet ud af andet kvartal

Det norske forsikringsselskab Storebrand kom bedre end ventet ud af andet kvartal på både drift og bundlinje. Selskabet måtte dog notere en tilbagegang i forsikringsdelen af forretningen, mens dets forretningsområder inden for pension kom bedre ud end den tilsvarende periode året før.

Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal, der er landet onsdag morgen.

Det norske selskab havde i andet kvartal et resultat før amortiseringer og nedskrivninger på 750 mio. nkr., hvilket var et stykke over konsensus blandt analytikerne, der ifølge SME Direkt lød på 665 mio. skr. I andet kvartal året før lød resultatet på 519 mio. nkr.

Det blev omsat til et resultat før og efter skat på henholdsvis 642 og 485 mio. nkr. På de to poster var der ventet 527 mio. og 418,6 mio. nkr. ifølge Bloomberg News. I andet kvartal året før lød resultatet på 414 mio. nkr. før skat og 533 mio. nkr. efter skat.

Eneste malurt i bægeret var udbetalingerne til kunderne. Combined ratio, der måler andelen af skadeserstatninger i forhold til indtægterne, landede på 90 pct. i kvartalet, hvilket var et stykke over de 80 pct. i andet kvartal året før.

Det var også ensbetydende med en tilbagegang i resultatet på forsikringsdelen, der faldt til 154 mio. nkr. fra 181 mio. nkr. i samme periode året før.

I forretningsområdet "Savings", der indeholder pensionsopsparinger uden et garanteret afkast, blev kvartalets resultat forbedret til 184 mio. nkr. fra 138 mio. nkr. i andet kvartal året før.

I "Guaranteed pension", der garanterer kunderne et vist afkast, blev resultat forbedret til 313 mio. nkr. fra 255 mio. nkr. i andet kvartal året før.

På ledelsesgangen i det norske forsikringsselskab udtrykker man tilfredshed med den første halvdel af året.

"Vi har haft en god start på 2014. Vi leverer et godt afkast til vores kunder og øger indtjeningen inden for "Savings" og forsikring samtidig med, at vi reducerer omkostningerne," siger Odd Arild Grefstad, administrerende direktør i Storebrand, i en kommentar til regnskabet.

Her refererer direktøren dog til halvåret som helhed, når det gælder fremgangen i forsikringsdelen.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs