Regnskab: Tryg langt foran analytikerne

Tryg tjente 1,15 mia. kr. i andet kvartal, hvilket er 67 pct. bedre end samme kvartal sidste år.

Landets største forsikringsselskab Tryg har haft et vældig godt andet kvartal. Flere aktieanalytikere har op til regnskabet opjusteret deres kursmål med forventning om et godt regnskab, men Tryg har alligevel overgået analytikernes forventninger markant.

Bundlinjen før skat hedder 1,15 mia. kr. i andet kvartal alene. Det skal sættes i forhold til et resultat på 688 mio. kr. i samme periode sidste år. Analytikernes forventninger lå på 828 mio. kr. ifølge SME Direkts konsensusestimat.

Det giver Tryg en annualiseret egenkapitalforrentning på 32,1 pct. efter skat - hvor koncernens langsigtede mål er 20 pct. Koncernchef Morten Hübbe understreger, at man holder fast i dette indtjeningsmål på trods af et godt kvartal.

En del af forklaringen på det fine resultat skal findes i koncernens fortsatte effektivitetsforbedringer. Omkostningsprocenten sneg sig helt ned på 12,6 pct., men er positivt påvirket af engangeffekter på 135 mio. kr. 12,6 pct. ville formentlig være verdens mest effektive skadesforsikringsselskab.

Engangseffekterne kommer fra en pensionsordning i Norge samt ny IT-aftale.

Selve forsikringsdriften måles typisk med nøgletallet combined ratio, der udtrykker forholdet mellem præmieindtægter, omkostninger og erstatninger. Tryg lander på 80,7 pct. i andet kvartal mod 86,7 i samme kvartal 2013. Det vil altså sige, at Tryg kunne lægge lige knap 20 kr. ned i pengetanken, hver gang man modtog 100 kr. i præmier.

Tornen i regnskabet er dog væksten. Her har Tryg længe kæmpet med at holde gang i toplinjen, og denne gang falder den med 1,2 pct.

”Vi er overbevist om, at de mange kunderettede aktiviteter, vi har sat i gang, vil forbedre Trygs konkurrenceevne og styrke vores forhold til kunderne. Selv om vi langt fra er i mål, glæder vi os over de foreløbige tilbagemeldinger, vi har fået fra vores kunder. Blandt andet i vores nye SMS-baserede målinger, hvor hele 84 procent af kunderne giver os topkarakter, når de har været i kontakt med os," siger Tryg-chef Morten Hübbe i en meddelelse.

Direktøren siger, at det igangværende omkostningsprogram har bidraget med besparelser på 93 mio. kr. alene i andet kvartal.

Opdateret

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også