FinansWatch

Regnskab: PFA får præmievækst på 4,6 pct. i første kvartal

PFA fik løbende præmieindtægter på 4,5 mia. kr. i årets første tre måneder. 

Pensionskoncernen PFA fik i de første tre måneder af 2014 løbende præmieindtægter på lige knap 4,5 mia. kr., hvilket var 4,6 pct. mere end i første kvartal 2013. De samlede præmieindtægter, inklusive engangsindbetalinger, faldt dog med 4,7 pct. til knap 6,4 mia. kr.

"Faldet skyldtes, at indskud og overførsler var 0,5 mia. kr. lavere end i samme periode sidste år. Dette afspejler til dels, at markedet er gået i stå, efter Finanstilsynet i efteråret 2013 meldte ud, at der ville komme nye regler for overførsel af pension fra gennemsnitsrente til markedsrente," skriver PFA i en kvartalsmeddelelse.

De nye regler for beregning af overførselstillæg trådte dog i kraft 15. maj, og PFA er derfor igen gået i gang med at forsøge at få kunder til at gå fra gennemsnitsrentemiljøet til PFA's markedsrenteprodukt, PFA Plus.

PFA's resultat før skat blev mere end tredoblet i første kvartal, fra 127 mio. kr. året før til 447 mio. kr. KOncernen oplyser ikke nettoresultatet.

Investeringsafkastet blev på 4,0 pct. før PAL-skat for kunderne i gennemsnitsrentemiljøet, hvilket var markant bedre end de 0,5 pct. der blev skabt i første kvartal sidste år. Omvendt faldt investeringsafkastet for markedsrentekunderne til 2,8 pct. før PAL-skat fra 3,7 pct. i første kvartal sidste år.

PFA-koncernens samlede aktiver faldt til 408,1 mia. kr. fra 417,5 mia. kr. ved udgangen af 2013.

"PFA er en særdeles aktiv investor, og det er tilfredsstillende, at vi opnåede et afkast på 12,2 mia. kr. mod 3,1 mia. kr. i samme periode sidste år," siger koncernchef Henrik Heideby i en udtalelse.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs