FinansWatch

ATP's moms-sejr får store konsekvenser

Efter EU-Domstolen torsdag afgjorde at medlemsejede pensionskasser som ATP og PensionDanmark ikke skal betale moms af kapitalforvaltning og administration, vil en række hollandske pensionskasser nu forsøge at få samme rettigheder.

Hvis et pensionsselskab er medlemsejet og pensionskunderne dermed selv bærer investeringsrisikoen, så kan kapitalforvaltning og administration blive fritaget for moms. Det afgjorde EU-Domstolen torsdag i den såkaldte ATP-sag, som blev indbragt for retten af PensionDanmark.

Skat risikerer at skulle betale trecifret millionbeløb til pensionskasser 

Afgørelsen har nu fået den hollandske pendant til F&P til at overveje, hvordan konklusionen kan få konsekvenser for de hollandske pensionskasser, skriver nyhedssitet IPE.

"Vi vil snart have en alvorlig diskussion af afgørelsen, og om hvordan vi kan tolke den skelnen mellem om hvorvidt kunden bærer investeringsrisikoen eller ej. Det er at afgørende punkt. Vi mener, at investeringsrisikoen ligger hos pensionskassernes medlemmer, fordi pensionsrettighederne er blevet forringet som følge af investeringsrisikoen i pensionskasserne," siger en talsmand for den hollandske organisation til IPE.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs