Vestas-sagsøgere går efter forsikringen

Den gruppe investorer, som har lagt sag an mod Vestas-ledelsen, går bevidst efter ledelsens ansvarsforsikringer.

87 aktionærer har gennem det belgiske konsulenthus Deminor lagt sag an mod Vestas' ledelse for at have givet forkerte og for positive oplysninger til markedet i 2009 og 2010.

Adm. direktør Ditlev Engel, forhenværende formand Bent Erik Carlsen og forhenværende finansdirektør Henrik Nørremark er tilsammen sagsøgt for 80 mio. kr. - et krav som sagsøgerne kan hæve til 227 mio. kr., skriver dagbladet Børsen.

Flere af aktionærerne har stadig aktier i selskabet, og det vil formentlig ramme aktiekursen, hvis Vestas må lægge et trecifret millionbeløb i erstatning. Derfor har Deminor bevidst ikke sagsøgt Vestas, men kun de tre personer fra ledelsen, som er omfattet af ansvarsforsikringer, skriver Børsen.

"Vores klienter foretrækker, at kompensationen kommer fra tredjeparter og ikke fra selskabets kasse, fordi nogle af klienterne fortsat har aktier i Vestas. Vi vurderer, at Ditlev Engel, Bent Erik Carlsen og Henrik Nørremark er forsikret, og at forsikringen vil dække, hvis vi vinder sagen," siger Erik Bomans fra Deminor til Børsen.

Forsikringen dækker ifølge Børsen op til 75 mio. kr. Vestas oplyser til avisen, at hvis de tre mod forventning skulle tabe sagen, og kravet overstiger forsikringens dækkeevne, så vil selskabet holde de tre skadesfri - med mindre der forelægger større kontraktbrud fra én af de tre.

Vestas-investorer kræver 300 mio. kr. 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også