Regnskab: Gjensidige ramt på bundlinjen

Andet kvartal gik ikke nær så godt som sidste år hos Gjensidige, som oplever en markant tilbagegang på bundlinjen. Det skyldes lavere afløbsgevinster og flere skader.

Gjensidige kunne i andet kvartal ikke helt fortsætte den stime er rekordregnskaber, koncernen har fremlagt siden børsnoteringen. Bundlinjen for kvartalet blev 448,5 mio. nok mod 718,5 mio. nok i samme kvartal sidste år.

De største indtjeningsfald sker på privatforsikring i Norge, der går fra 439 mio. nok i fjor til 292 mio. nok i år, og i forretningsområdet Norden, der dækker over Danmark og Sverige. Her falder indetjeningen fra 189 mio nok i fjor til 106 mio. nok i årets andet kvartal.

Koncernens regnskab er blandt andet negativt påvirket af omkostningerne til en oversvømmelse i Norge, der isoleret tynger regnskabet med 113,4 mio. nok. Ud over det falder udgifterne til storskader faktisk i kvartalet.

De lavere resultater skyldes et mere normaliseret skadesforløb, skriver Gjensidige. 2012 var usædvanligt mildt ved forsikringsselskaberne, mens 2013 har været mere normalt.

Toplinjevækst

Gjensidige er også påvirket af markant lavere afløbsgevinster. Blandt andet i Danmark og Sverige.

Koncernens combined ratio lander på 90,3 for kvartalet. Gjensidige bruger andre regnskabsstandarder end danske selskaber, og der skal som tommelfingerregel trækkes tre procentpoint fra combined ratio for at kunne sammenligne med de danske selskaber.

Tryg præsenterede en combined ratio på 86,7 inklusive afløbsgevinster, mens Gjensidige rapporterer eksklusiv afløb. Justerer man for afløb, er Gjensidige en spids bedre end Tryg.

Til gengæld kan Gjensidige fremvise positiv toplinjevækst, hvad de fleste forsikringskoncernen kæmper med. På privatforsikringer i Norge er præmieindtægterne steget med 3,2 pct., mens de er steget med 1,7 pct. på erhvervsforsikringer.

I Norden er de steget med 7,6 pct. - primært som følge af nye kunder, skriver koncernen.

Opdateret

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også