Danica og Nordea topper investeringsomkostninger

De to bankejede pensionsselskaber har markant højere investeringsomkostninger markedsrenteprodukter, viser en ny analyse.

Danica og Nordea Liv og Pension er de to pensionsselskaber, der bruger flest penge på at forvalte deres kunders opsparing. I hvert fald hvis kunderne har valgt et markedsrenteprodukt. Det skriver dagbladet Børsen i dag på baggrund af en analyse fra Invensure.

Hvis en kunde har 1 mio. kr. stående på pensionen, skal man årligt aflevere 11.000 kr. til Danica eller Nordea i investeringsomkostninger. Landets største selskab PFA skal bruge 6.000 kr., mens landets tredjestørste selskab Sampension skal bede om 2.000 kr.

"Problemet er, at Danske Bank tjener flere penge, hvis Danica ikke presser prisen alt for voldsomt hos Danske Capital. Så incitamentsstrukturen er måske lidt anderledes. Hvis du har eksterne kapitalforvaltere, vil du have incitament til at presse prisen hårdere," siger Søren Andersen fra Invensure til Børsen.

Hvis Danica og Nordea kunne fremvise investeringsresultater, der langt overgik konkurrenterne, ville alle sikkert stadig være glade. Den kan selskaberne dog ikke rigtig, vurderer chefanalytiker Nikolaj Holdt Mikkelsen fra Morningstar, som dog har placeret Nordea blandt de bedst performende.

Begge selskaber fremhæver som forklaring på de højere priser, at de har mange unik-link-kunder, som selv styrer investeringerne. Det skulle trække investeringsomkostningerne for den samlede portefølje op.

"Jeg kan ikke sige andet, end at det er de omkostninger, som vi mener, retfærdiggør den service og den rådgivning, vi giver, og de onlineløsninger, vi har. Det er en betragtning om, hvad vi tager i betaling for det produkt, vi leverer," siger investeringsdirektør i Danica Peter Lindegaard til Børsen.

Nordea understreger, at der bliver forhandlet benhårdt med alle forvaltere.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også