FinansWatch

Spekulanter bygger løs uden at have lejere på hånden - pensionsselskab stejler

Flere investorer bygger store kontordomiciler uden at have fundet en lejer på forhånd. Danske pensionskæmper siger fra.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup.

Ejendomsmarkedet er blevet så brandvarmt i København, at flere investorer begynder at bygge store kontordomiciler uden at have fundet en lejer på forhånd.

Det skriver Jyllands-Posten.

Spekulationsbyggerier får de største danske pensionskasser til at spærre øjnene op.

"At så store spekulative erhvervsbyggerier sættes i gang uden nogen forhåndsudlejning, det har vi ikke set i 10-15 år. Og det er ikke noget, som vi er med på," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, der netop har valgt at stoppe et stort kontorbyggeri i Carlsberg Byen, indtil der er fundet en lejer, til Jyllands-Posten.

Under finanskrisen kom mange investorer i problemer og tabte penge, fordi man skød mange millioner i kontorbyggerier, som efterfølgende stod tomme.

Derfor er det i dag - med få undtagelser - blevet kutymen, at man som minimum sikrer sig en lejer til en del af ejendommen, før man starter byggeriet, skriver avisen.

Forsiden lige nu

Uro i TDC-ejers bagland over udbyttesag

Det er dybt alvorligt, at australske Macquarie er involveret i udbytteskattesagen. Sådan lyder det fra et bestyrelsesmedlem i pensionskassen PKA, der købte TDC sammen med den australske investeringsbank i starten af året. Macquarie havde sandsynligvis været udelukket som samarbejdspartner i dag, siger han.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere