FinansWatch

Spekulanter bygger løs uden at have lejere på hånden - pensionsselskab stejler

Flere investorer bygger store kontordomiciler uden at have fundet en lejer på forhånd. Danske pensionskæmper siger fra.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup.

Ejendomsmarkedet er blevet så brandvarmt i København, at flere investorer begynder at bygge store kontordomiciler uden at have fundet en lejer på forhånd.

Det skriver Jyllands-Posten.

Spekulationsbyggerier får de største danske pensionskasser til at spærre øjnene op.

"At så store spekulative erhvervsbyggerier sættes i gang uden nogen forhåndsudlejning, det har vi ikke set i 10-15 år. Og det er ikke noget, som vi er med på," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, der netop har valgt at stoppe et stort kontorbyggeri i Carlsberg Byen, indtil der er fundet en lejer, til Jyllands-Posten.

Under finanskrisen kom mange investorer i problemer og tabte penge, fordi man skød mange millioner i kontorbyggerier, som efterfølgende stod tomme.

Derfor er det i dag - med få undtagelser - blevet kutymen, at man som minimum sikrer sig en lejer til en del af ejendommen, før man starter byggeriet, skriver avisen.

Forsiden lige nu

Aberdeen-chef: Vores fusion med Standard Life virker

Der er opnået helt konkrete fordele ved sammenlægningen mellem Aberdeen Asset Management og Standard Life Investments, siger den danske landechef Henrik Kruse til EjendomsWatch. Udfordringer med at levere tilfredsstillende afkast på visse typer produkter er ved at blive løst, lyder det fra investoren med danske ejendomme for et milliardbeløb.

Jyske Realkredit fortsætter udlånsvæksten

Udlånet vokser fortsat hos Jyske Banks realkreditselskab. Frasalget af domicilet i Lyngby i andet kvartal kan dog ikke redde halvårets bundlinje, som lander 30 pct. lavere end for et år siden som følge af nye nedskrivningsregler i første kvartal.

Jyske Bank afleverer lavere indtjening end analytikerne forventede

Jyske Bank kom ud af årets andet kvartal med en mindre indtjening og færre gebyrindtægter, end analytikerne havde forventet. Kvartalet er dog bedre end samme kvartal sidste år. I forbindelse med aflæggelsen af regnskabet igangsætter Silkeborg-banken et stort aktietilbagekøbsprogram. (Opdateret.)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere