FinansWatch

Danskerne får verdens højeste pensionsalder

Danskere født i 2018 kan se frem til at gå på pension i 2094, når de er 76,5 år gamle. Det er resultatet af de danske pensionsreformer, der indretter sig efter vores stigende levealder. Det skriver Berlingske Business.

Torben M. Andersen, professor i økonomi ved Aarhus Universitet. | Foto: ritzaufoto/arkiv/Joachim Ladefoged

I dag er danskernes pensionsalder på 65 år, og frem mod 2050 stiger den til 72 år, hvilket vil være verdens højeste pensionsalder, og den vil fortsætte med at stige. For danskere født i år vil den være på 76,5 år i 2094. Det skriver Berlingske Business.

Formålet med den danske pensionsreform er, at danskerne i snit skal have 14 år på pension, og derfor stiger pensionsalderen, i takt med at levealderen stiger.

"Tilbagetrækningsalderen skal ses i sammenhæng med, hvilken pension man får. Vi har en høj pensionsalder, men til gengæld får vi også en højere pension. Gennemsnitsdanskeren kan se frem til en af de højeste pensioner i forhold til deres tidligere indkomst," siger Torben M. Andersen, professor i økonomi ved Aarhus Universitet.

Til sammenligning vil Grækenland have dem næsthøjeste pensionsalder blandt OECD-landene, mens svenskerne ligger længere nede med 67 år.

Nye regnemetoder mindsker danskernes pension 

Stigende levealder udfordrer: Lavtlønnede står som største pensionstabere 

Möger gør status efter 25 år med arbejdsmarkedspensioner: "Problemet med fattige pensionister er væk"

Højere levealder kan risikere at påvirke pension negativt 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs