FinansWatch

Pensionskronerne flytter længere bort

Eksotiske satsninger afløser aktier hos de danske pensionskæmper

Krisen flytter i stor stil danskernes pensionskroner fra aktier i udviklede lande til større projekter i en række vækstlande i Asien og Afrika. Det skriver dagbladet Børsen.

Avisen fremhæver, at PKA har valgt at sætte damp under sine Vietnamesiske investeringer, mens Pensiondanmark nu satser på blandt andre Tanzania, Mozambique og Zambia.

“Når der er en risiko for, at verden går helt af lave, så må man lade være med at investere i aktier. Og kigger man på statsobligationer, er renten meget lav, så hvor pokker skal pensionssektoren gøre af sine penge – de skal jo investeres,” siger Søren Andersen, adm. direktør i Invensur, der rådgiver pensionsbranchen, til Børsen.

“Som følge af bankkrisen, åbner der sig nye muligheder for pensionsbranchen for at gå ind i langsigtet lånegivning. Blandt andet derfor er vi inde med en investering i Eksport Kredit Fonden, hvor vi vurderer risikoen til at være meget lav – på linje med statsobligationer – men med en mulighed for merafkast på 1-1,5 pct.,” siger Torben Möger Pedersen, der er adm. direktør i Pensionsdanmark, til avisen.

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs