FinansWatch

Fornyet spænding om gevinst fra ny pensions-skat

F&P har nye data, der viser, at det kan blive svært for regeringen at lande det forventede provenu på 3 mia. kr. de næste to år. "Men svært at spå om, hvordan folk vil agere,” siger Per Bremer Rasmussen. (Opdateret)

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard.

Den nye skatteminister Thor Möger Petersen (SF) skal over de kommende to år levere et ekstra-provenu - i forhold til i dag - på i alt 3 mia. kr. som følge af en sænkning af det såkaldte pensionsloft, som handler om, hvor stor en del af indbetalingerne til danskernes ratepensioner, der er fradragsberettigede.

Her har regeringen sænket grænsen for, hvor meget man må indbetale på sin ratepension og samtidig være fradragsberettiget. Tidligere hed det 100.000 kr. – nu hedder loftet 55.000 kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs