FinansWatch

Pensionskrig om 150 milliarder

Over 100 mindre og mellemstore pengeinstitutter er nu klar til at udfordre etablerede pensionsselskaber. Der sker i samarbejde med PFA. (Opdateret 8.22)

Efter flere års forberedelse erklærer over 100 mindre og mellemstore pengeinstitutter krig mod de eksisterende pensionsselskaber. Det skriver Børsen.

Samarbejdet skriver via pensionsselskabet Letpension, som de over 100 banker sammen driver i samarbejde med PFA.

Bankerne vil gå efter de såkaldte flytbare pensioner i form af private ordninger, der beløber sig til omkring 150 mia. kr., skriver avisen.

Ifølge John Lundgaard, der er bankdirektør og medlem af direktionen i Spar Nord og bestyrelsesmedlem i Letpension, vil Letpension satse på at blive danskernes foretrukne, når det handler om at få samlet de forskellige pensionsordninger.

Døde ordninger

“Mange af os har alt for mange “døde” ordninger stående fra tidligere ansættelser. Det betyder dårligt overblik, høje administrationsomkostninger og i sidste ende et lavere afkast til opspareren,” siger John Lundsgaard.

For at vinde pensionsopsparinger har kredsen af ejerne i Letpension udviklet et nyt rådgivningsværktøj.

“Det her værktøj sætter ny standard for, hvor nemt og overskueligt pensionsrådgivning kan gøres. Og derfor har jeg også stor tiltro til, at vores initiativ vil betyde nye tider for danskernes forhold til deres pension,” siger John Lundsgaard til Børsen.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs