FinansWatch

Tryg: Norsk konkurrent med styrket resultat i skadesforsikring

Storebrand må æde et tab i tredje kvartal p.g.a. uroen på de finansielle markeder, men selve skadesforsikringen klarer sig godt.

Den norske forsikringskoncern Storebrand kom ud af tredje kvartal med et underskud før afskrivninger og skat på 52 mio. nkr., hvilket var forårsaget af uroen på de finansielle markeder. Underskuddet kommer dog ikke som den store overraskelse for markedet, idet analytikerne ifølge SME Direkt havde estimeret et underskud på 105 mio. nkr.

Ser man på udviklingen i skadesforsikringsaktiviteterne, så var der her fremgang i resultatet i tredje kvartal til 95 mio. nkr. fra 74 mio. kr. i samme periode sidste år. Storebrand, der konkurrerer med danske Tryg på det norske marked, øgede præmieindtægterne til 460 mio. nkr. fra 420 mio. nkr. i tredje kvartal 2010.

At Storebrand-koncernen samlet set kom ud af kvartalet med underskud skyldes udviklingen inden for livs- og pensionsforsikring. Storebrand Livsforsikring fik et nulresultat for kvartalet, mens SPP gav et underskud på 203 mio. nkr. mod et overskud på 304 mio. nkr. i samme periode sidste år - påvirket af faldende aktiemarkeder og et fald i renterne.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs