FinansWatch

Pensioner svinder mindre end frygtet

Årets første ni måneder har været rædsomme for aktiemarkedet, men livscykluspensionerne har klaret sig bedre, end man kunne forvente.

Aktierne i C20-indekset har smidt 25 pct. i værdi siden årsskiftet, skriver Berlingske i dag på forsiden. Men livscykluspensionerne tabt væsentlig mindre en det, viser en undersøgelse. Mellem 1,4 pct. og 9,2 pct er der i gennemsnit forsvundet fra pensionsopsparingen, alt afhængig af risikoprofilen.

Det skyldes den risikospredning, pensionskasserne har. Eksempelvis har AP Pension oplevet gode overskud på skov, solceller og ejendomme, mens aktiemarkedet har blødt, forklarer adm. direktør Søren Dal Thomsen.

"Isoleret set kan vi selvfølgelig ikke være tilfredse med tab, men i forhold til aktiemarkederne og finanskrise nummer to så har disse pensioner gjort det godt," siger han til Berlingske.

Værre ser det dog ud for de pensionkunder, der har valgt selv at forvalte midlerne. Her lyder flere tab på op i mod 30 pct. Det kan blandt andet skyldes, at de investerer mere med følelser, end fornuft, skriver Berlingske.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs