FinansWatch

Myndigheder giver grønt lys til storfusion i pensionssektoren

Myndighederne har sagt god for fusionen mellem fire PKA-pensionskasser. Dermed er Pensionskassen for Sundhedsfaglige en realitet.

Foto: Fotograf Anders Clausen

Af en pressemeddelelse fra PKA fremgår det, at to års arbejde og diskussioner i de fire involverede pensionskasser nu får det blå stempel fra myndighederne.

Den nye pensionskasse bliver en del af PKA-samarbejdet og Pensionskassen for Sundhedsfaglige får regnskabsmæssig virkning fra og med hele regnskabsåret 2011, står der i pressemeddelelsen.

”Formålet med sammenlægningen har været at skabe en robust og stærk pensionskasse, der kan tage mod de mange udfordringer, som ligger i tiden,” siger PKA’s adm. direktør Peter Damgaard Jensen.

Han mener, at pensionsbranchen leder efter nye samarbejdsmuligheder på mange planer.

"PKA har tidligere med dannelsen af fx Dan-Ejendomme og senest med Forca vist, hvordan man kan skabe professionelle administrationssystemer, der kan håndtere flere pensionskasser. Egentlige fusioner, som den vi ser hér, er dog fortsat sjældne," lyder det fra Damgaard Jensen ifølge pressemeddelelsen.

Også bestyrelsesformand, regionsrådsformand Carl Holst, er meget tilfreds med at det nye set-up nu er en realitet.

”Det er en god og meget fremsynet beslutning, som bestyrelser og medlemmer i de fire pensionskasser har truffet. Og der har været et godt udgangspunkt, fordi økonomien er stærk i alle kasserne, deres pensionsvilkår og vedtægter er stort set ensartede, og de kender hinanden godt fra PKA-samarbejdet. Timingen er stærk," lyder det.

 

Dødvande i pensionssektoren på fusionsfronten

Laila Mortensen: Alvor at folk er tvunget ind

Laila Mortensen: Du løber ikke om hjørner med fagforeningsfolk 

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs