Pensiondanmark-chef: Tæt på OPP-gennembrud

Udlandet nyder godt af danske pensionsopsparernes penge, og ifølge topchef i Pensiondanmark Torben Möger Pedersen er vi også i Danmark på kanten af et gennembrud for OPP.
Foto: PensionDanmark
Foto: PensionDanmark

I udlandet har de gode erfaringer med offentlige-private partnerskaber, og ifølge topchef i Pensiondanmark, Torben Möger Pedersen, er det kun et spørgsmål om tid, før Danmark vil begynde at indhente det tabte på den front.

Det siger han i Berlingske Nyhedsmagasin.

”Vi er på kanten af et egentligt gennembrud. Det partnerskab, Pensiondanmark har etableret med DONG Energy om opførelsen af en havmøllepark ved Anholt, er bare begyndelsen,” siger Torben Möger Pedersen til nyhedsmagasinet.

Eget ansvar

Han peger på, at der med det store minus i den offentlige kasse er godt grund til at sætte fokus på OPP.

”Det er indlysende, at med det offentlige underskud, staten opbygger i øjeblikket, er der grænser for, hvor meget infrastruktur det offentlige kan finansiere alene via offentlige midler. Vi ved fra erfaringerne i udlandet, at den her måde at organisere offentlige projekter i samarbejde med private giver bedre kvalitet og lavere udgifter for det offentlige. Tilrettelagt på den rigtige måde får de danske konsortier også værdifulde erfaringer, som de vil kunne bruge i den europæiske konkurrence, hvor markederne for velfærdsteknologi og klimaløsninger er store,” siger Torben Möger Pedersen.

Ifølge Berlingske Nyhedsmagasin forventer Pensiondanmark et afkast på mellem 6 til 8 pct., men topchefen erkender, at det er en forventning i den optimistiske ende.

”Jo, og det kan godt være, at det ikke lykkes. Det er den risiko, vi tager. Det offentlige vil have sikkerhed for, at de får det, de bestiller. Og det gør de. Så er det vores opgave, sammen med de private entreprenører at etablere og drive det så effektivt, at vi får det afkast, vi regner med. Det er vores problem,” siger Torben Möger Pedersen, der i øvrigt er far til den nyudnævnte skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også