Heideby: Pensionsloft er hyklerisk

S-SF vil indføre et loft over pensionsindbetalingerne, men det gælder ikke for ministerpensioner og tjenestemandspensioner.
Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall

PFA-topchefen Henrik Heideby raser i Børsen over den røde bloks forslag på pensionsområdet, hvor bl.a. Nick Hækkerup (S) er en af fortalerne for forslaget om, at der skal være et fradragsloft på pensionsindbetalinger på mere end 100.000 kr. om året. Tanken er, at folk der sparer mere end 100.000 kr. op pr. år, de er særligt velstillede og kan derfor godt klare at blive beskattet lidt hårdere.

Men dels er pensionsbranchen bange for, at folk vil spare mindre op, fordi incitamentet forsvinder - hvilket kan betyde, at der fremadretttet kommer et endnu større pres på de offentlige kasser. Og utilfredsheden bliver ikke mindre, når det viser sig, at tilsagnspensioner fritages for denne skat.

"Fra et retfærdighedssynspunkt kan man med rette spørge, hvad meningen er med at fritage tilsagnspensioner fra denne ekstraskat. Det er da hyklerisk," siger Henrik Heideby, direktør i landets største pensionsselskab, PFA til Børsen.

Per Bremer, direktør i Forsikring & Pension, undrer sig også.

"Hvis man ønsker at indføre et generelt fradragsloft over indbetalinger til pensionsordninger med løbende udbetaling, er det nødvendigt at inddrage tilsagnspensioner under loftet. I modsat fald vil tilsagnspensioner blive et oplagt alternativ for højtlønnede personer, der ellers ville blive omfattet af loftet," forklarer Per Bremer.

Ole Sohn siger til avisen, at han ikke er inde i detaljerne i forslaget.

"Jeg kender ikke ideen i detaljer, men ideen for os er at sikre, at skattesystemet ikke er medvirkende til at finansiere de indbetalinger, der ligger over 100.000 kr. Hvis der så skal ses yderligere på det, så må vi jo gøre det," siger Ole Sohn.

Avis: Pensionsloft vil smadre opsparing

Dramatisk dyk i pensionsopsparing

Topdanmark: En samfundsmæssig katastrofe

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også