FinansWatch

Skandia klar med garanti

Mens de fleste pensionskasser har droppet garantierne, introducerer Skandia nu et nyt pensionsprodukt med garanti.

Pensionskunderne er dog ikke garanteret andet, end at udbetalingen vil være mindst lige så stor, som indbetalingen, skriver dagbladet Børsen i dag.

Der er altså ikke garanteret et afkast på din opsparing - men du er garanteret ikke at tabe penge. Produkter henvender sig til alle de pensionskunder, der har mistet garantien i den nuværende ordning, og føler sig usikre.

"Jeg tror, at mange godt kan føle sig lidt efterladt på perronen, nu hvor garantierne begynder at forsvinde fra de traditionelle produkter. Har man ikke så lang tid til pensionering og 3 mio. kr. stående på sin pensionsopsparing, vil mange måske hellere have en sikkerhed for, at pengene ikke går tabt i en ny finanskrise frem for fokus på at skabe merafkast i et rent markedsprodukt," siger fondsdirektør i Skandia Thomas Jensen til dagbladet Børsen.

Danskerne vil have garantier

Ud over garantien for ikke at miste penge er produkter bygget op som et livscyklusprodukt, hvor risikoen mindskes i takt med alderen. Og når markederne går op, følger pensionsformuen med.

"De år, hvor der er positivt afkast opskriver vi garantien. Det vil sige, at har vi et år, hvor afkastet har været 9 pct. så tager vi to tredjedele – altså 6 kr. hvis din opsparing var 100 kr. og løfter over på din garantidel, som bliver investeret i noget sikkert. De sidste 3 kr. fortsætter vi med at investere i noget mere risikofyldt, som du så kan risikere at tabe. På den måde er man sikker på ikke at komme under det indbetalte beløb, men samtidig er mulighederne gode for at komme over," siger Thomas Jensen.

Han henviser til en undersøgelse, der viser, at 49,3 pct. af danskerne har en garanteret ydelse som vigtigste parameter for valg af pensionstype.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs