FinansWatch

Regnskab: Lærernes Pension får afkast på 0,7 pct.

Lærernes Pension får et beskedent afkast i et svært marked på 0,7 pct. i halvårsregnskabet. Overskuddet er dog forsvundet igen, siden regnskabsperioden sluttede.

Investeringsafkastet er markant svagere end sidste år, hvor det gav 2,2 mia. kr. - eller 6,6 pct.

I år er det altså blot 0,7 pct., der giver 304 mio. kr. i kassen.

Siden regnskabsåret lukkede, har markederne dog udviklet sig så dårligt, at overskuddet på investeringerne er forvandlet til et underskud.

"Trods de urolige markeder fik vi et positivt afkast i årets første halvdel. I den efterfølgende periode er uroen på de finansielle markeder taget kraftigt til. Alligevel er det samlede afkast frem til nu kun på -0,8 procent. Det skyldes en stor spredning af risikoen på investeringerne og i det hele taget en forsigtig investeringspolitik. Derudover har vi valgt at ligge inde med en stor portion tyske statsobligationer, og vi har holdt os væk fra statsobligationerne i de gældsplagede sydeuropæiske lande,” skriver adm. direktør Paul Brüniche-Olsen i en pressemeddelelse.

Lærernes Pension har lagt sig fast på en depotrente for 2011 på 3,75 pct.

Omkostningsprocent af præmier er faldet en spids til 1,8 pct. fra 1,9 pct.

Mere fra FinansWatch

Mobilepay-fusion vil på "få år" gøre milliontab til fortid

Ledelsen hos Vipps Mobilepay, der gik i luften i starten af denne måned, vil inden for en overskuelig årrække forvandle rødt til sort på bundlinjen efter år med underskud hos hhv. Vipps og Mobilepay. Topchef Rune Garborg forudser, ”at det snart bliver 60-70 pct. af transaktionerne, der betales for.”

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs