Pensionskunder holder fast i strategien

Den seneste tids uro på aktiemarkedet får ikke kunderne til at flygte fra markedsrenteprodukter. Folk forstår, at investeringen er langsigtet, lyder det fra Nordea.

Panikken på aktiemarkederne har ikke bredt sig til de pensionskunder, der selv har indflydelse på porteføljesammensætningen.

” Vi har ikke bemærket en forskydning i kundernes valg mod pensionsordninger med lavere risiko, siden uroen på finansmarkederne begyndte for et par uger siden. Det er vores indtryk, at kunderne er trygge ved vores investeringsstrategi og bevidste om, at pension er en langsigtet investering – og derfor afventer situationen,” siger Direktør Nordea Liv & Pension Peter Hermann til FinansWatch.

Flest holder fast i strategi

I Danica Pension har der den seneste tid været travlhed ved telefonerne, hvor mange nervøse kunder vil have svar på, om der stadig er penge tilbage til alderdommen.

“Det er et farligt tidspunkt at ændre strategi på, men det er klart, at der er mange, der har ringet ind og gerne vil have en snak om det, fordi der er mange - især unge, der ligger med mange aktier,” siger Jens Christian Nielsen, cheføkonom i Danica Pension, til FinansWatch.

Langt de fleste vælger dog at holde fast i den investeringsstrategi, der nu engang er lagt. Hverken Danica eller Nordea Liv & Pension har ændret i anbefalingerne til kunderne, der stadig lyder på markedsrenteprodukter med en stor mængde aktier til de risikovillige.

40-50-årige i mellemgruppe

“Der er ikke rigtig nogen, der flytter fra markedsrenteprodukter over til gennemsnitsrenteprodukt. Men nogle vælger at koble en rentegaranti til, og det anbefaler vi under alle omstændigheder til kunder med under ti år til pensionen,” siger Jens Christian Nielsen.

Han forklarer, at kunder på 40-50 år, ligger lidt i en mellemgruppe. De er ikke helt unge, og der er stadig nogle år, til de skal på pension, og derfor har den vigtigste beslutning. Hvis man er meget urolig, kan man vælge en garanti mod negative kurstab, forklarer Jens Christian Nielsen.

Pensionskasser tager aktiefald med ro

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også