FinansWatch

AIG overvejer salg af datterselskab

Forsikringsgiganten AIG overvejer frasalg af sin flyleasing-afdeling ved en børsnotering.

Den amerikanske forsikringsgigant AIG overvejer et frasalg af sin flyleasing afdeling fra for mellem 1,5 og 2 mia. dollar (ca. 8 til 10,5 mia. kr.) ved en børsnotering.

Pengene skal bruges til at betale af på gælden til den amerikanske stat.

Det skriver Wall Street Journal.

Leasingselskabet International Lease Finance er verdens næststørste leasingselskab af flyselskab, og flere investeringsbanker kappes allerede om få lov til at stå for en evt. børsnotering.

Hvis børsnoteringen bliver en realitet, vil den blive en af de største i USA i år. Provenuet fra salget af International Lease Finance skal bruges til at betale af på gælden på 11,3 mia. dollar (ca. 60 mia. kr.) til den amerikanske stat. Den amerikanske stat sidder dog stadig på 77 pct. af aktiekapital i forsikringskoncernen, en andel, der har en værdi på 41,8 mia. dollar. (ca. 222 mia. kr.)

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs