FinansWatch

Søren Dal: Rødt håb er et fatamorgana

S & SFs ambitioner om at pensionssektoren skal købe virksomhedsobligationer udstedt af klynger af små danske virksomheder har ifølge AP Pension ingen gang på jorden. PFA mindre skeptisk.

Foto: LARS KRABBE

”Det er et fatamorgana. Som når man går ude i ørkenen og godt kunne tænke sig noget vand. Så kan man i sit hoved forestille sig, at der ligger en kilde et eller andet sted, det gør der bare ikke.”

Sådan lyder den kontante vurdering fra adm. direktør i AP Pension, Søren Dal Thomsen, af Socialdemokraterne og SFs ambitioner for at hjælpe mindre- og mellemstore virksomheder. I de to partiers økonomiske valgoplæg, Fair Løsning, vil de hjælpe virksomhederne med at rejse kapital ved at ”etablere mulighed for en lettilgængelig og billig udstedelse af virksomhedsobligationer for disse virksomheder. Det kan typisk ske ved at ”pulje” mindre virksomhedslån og sælge dem videre til fx pensionssektoren”

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs