FinansWatch

Handelsbanken: Synd for pensionsopsparere

Mange danskere snyder ifølge Handelsbanken sig selv for store afkast på deres pensionsopsparinger, når de parkerer dele af den på en almindelig opsparingskonto.

Ifølge Handelsbanken kan det aldrig, i noget scenarium, betale sig, at rykke sine pensionsmidler over på en almindelig opsparingskonto.

"Uanset, hvordan vi vender og drejer det, er det en helt overordnet konklusion. Det kan aldrig betale sig at lade sin pensionsopsparing stå på en bankkonto," siger pensionschef Per Strøm fra Handelsbanken.

Handelsbanken har udregnet, at en pension hvor 100 kr. var sat ind i 1996 nu ville være 256 kr. værd, mens en bankkonto med pengene kun ville være 136 kr. værd.

"Altså et sølle afkast på 36 pct. på 15 år. Det er jo synd og skam - og det viser, hvor vigtigt det er, at man får talt sin pensionsordninger igennem med sin rådgiver," siger Per Strøm fra Handelsbanken.

Man skal dog nok også snakke med sin rådgiver om kriser og timing af sin pension. Finanskrisen kostede mange risikovillige investorer dyrt på pensionen. Gennemsnitligt mistede pensionsfondene 23 pct. af deres værdi i 2008, tallet for Danmark var 16,8 pct. ifølge OECD-rapporten "Pensions and the crisis".

Aktieindekset EuroStoxx 600 mistede i 2008 43,4 pct. af sin værdi.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs