FinansWatch

Købstædernes Forsikring køber Diba Forsikring

Diba Bank sælger Diba Forsikring til Købstædernes Forsikring, meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse. (Opdateret 08.49)

Allerede tilbage i slutningen af marts meddelte Diba Bank, at man var i gang med et arbejde vedrørende at sælge bankens forsikrings-aktiviteter fra.

Her til morgen melder selskabet så, at den manøvre er fuldført. Køberen er Købstædernes Forsikring som overtager Diba Forsikring.

I meddelelsen skriver Diba Bank samtidig, at de to parter indgår et strategisk samarbejde på forsikringsområdet.

” Overvejelserne om et salg af DiBa Forsikring A/S tager udgangspunkt i den strategi DiBa Bank A/S fastlagde primo 2010. Strategien indebærer, at salg af forsikringer fortsat er et kerneområde for DiBa Bank A/S, men selve forsikringsdriften varetages af Købstædernes Forsikring, Gensidig,” står der i meddelelsen fra selskabet.

Pris: 170 mio. kr.

Købstæderne betaler 170 mio. kr. for Dibas forsikringsaktiviteter.

”…hvortil kommer betaling for agentur- og samarbejdsaftalen. Samlet set forventes salget at indvirke positivt med ca. kr. 85 mio. på DiBa Bank A/S' årsresultat for 2011. I forhold til DiBa Bank A/S' solvens betyder det, at den pr. 31.3.2011 urevideret stiger fra 17,5 % til 20 %,” skriver Diba i sin meddelelse.

DiBa Bank A/S har i forbindelse med årsrapporten for 2010 estimeret en basisindtjening (overskud før skat, nedskrivninger og kursreguleringer) på kr. 50-60 mio., hvortil kommer det forventede provenu.

Aftalen indebærer, at forsikringsselskabet videreføres i DiBa Bank A/S' lokaler og fortsat under navnet DiBa Forsikring A/S.

Gamle konkurrenter

"DiBa Forsikring er en videreførsel af det gensidige forsikringsselskab Brandassuranceforeningen af 1848, så i 163 år har vi været kolleger, samarbejdspartnere og konkurrenter, så vi kender hinanden godt. Begge selskaber lægger vægt på nærhed til kunderne, omhu og god service," siger adm. direktør Mogens N. Skov, Købstædernes Forsikring, i en pressemeddelelse. Her udtaler Petter Blondeau adm. direktør i DiBa Bank desuden:

"Med Købstædernes Forsikring får vi en partner, hvis kernekompetence er skadesforsikring, og vi får dermed adgang til en produktpalette, der er stærkere end den, vi selv har mulighed for at tilbyde i fremtiden. Jeg er helt overbevidst om, at vi supplerer hinanden rigtigt godt og vil kunne tilføre hinanden yderligere udviklings- og forretningsmuligheder, og så er det lidt pudsigt, at Købstædernes Forsikring er Danmarks ældste forsikringsselskab, og DiBa Bank er Danmarks ældste bank. Vi har således begge en lang historie bag os og en lys fremtid foran os”.

Diba: Vi har ikke penge nok til at udvikle forsikringen

Diba vil af med forsikringen

Forlydender om salg af DiBa Forsikring A/S

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs