HK til angreb på pensionsmæglere

HK opstiller syv krav til pensionsudbud, som, Fagforbundet mener, bør lovfæstes.

Står det til fagforbundet HK skal det være slut med betaling af provisioner mellem mæglere og pensionsselskaber, ligesom mæglerne fremover skal forbydes at byde ind på aftaler, hvor de selv er mæglere.

Fagforbundet blander sig nu i debatten om gennemsigtighed i pensionsbranchen og har opstillet syv krav, som ifølge HK bør lovfæstes. Det skriver Børsen.

”Hvis en virksomhed vil have sin pensionsordning i udbud, så må den betale for det. Det kan ikke være rigtigt, at det er kunderne, som i sidste ende skal betale,” siger politisk-økonomisk konsulent i HK Morten Skov til avisen. Her angriber han også mæglernes praksis med selv at byde ind på aftaler, hvor de er mæglere.

I Forsikringsmæglerforeningen er formand Flemming Kosakewitsch enig med en række af HKs krav, men mener, at det krav er helt forfejlet.

”Når pensionsselskaberne selv står for rådgivningen, er det som at sætte ræven til at vogte gæs. F.eks. hvis en kunde har et stort depot i et andet selskab med en høj garanteret rente. Så er det bedste for den kunde jo faktisk at lade depotet stå i dent gamle selskab, men vil det nye selskab anbefale det? Det tror jeg ikke,” siger han til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også