FinansWatch

HK til angreb på pensionsmæglere

HK opstiller syv krav til pensionsudbud, som, Fagforbundet mener, bør lovfæstes.

Står det til fagforbundet HK skal det være slut med betaling af provisioner mellem mæglere og pensionsselskaber, ligesom mæglerne fremover skal forbydes at byde ind på aftaler, hvor de selv er mæglere.

Fagforbundet blander sig nu i debatten om gennemsigtighed i pensionsbranchen og har opstillet syv krav, som ifølge HK bør lovfæstes. Det skriver Børsen.

”Hvis en virksomhed vil have sin pensionsordning i udbud, så må den betale for det. Det kan ikke være rigtigt, at det er kunderne, som i sidste ende skal betale,” siger politisk-økonomisk konsulent i HK Morten Skov til avisen. Her angriber han også mæglernes praksis med selv at byde ind på aftaler, hvor de er mæglere.

I Forsikringsmæglerforeningen er formand Flemming Kosakewitsch enig med en række af HKs krav, men mener, at det krav er helt forfejlet.

”Når pensionsselskaberne selv står for rådgivningen, er det som at sætte ræven til at vogte gæs. F.eks. hvis en kunde har et stort depot i et andet selskab med en høj garanteret rente. Så er det bedste for den kunde jo faktisk at lade depotet stå i dent gamle selskab, men vil det nye selskab anbefale det? Det tror jeg ikke,” siger han til Børsen.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs