FinansWatch

Pensionsmilliarder investeringsklare til sommer

Bestyrelsen i fonden Dansk Vækstkapital håber at kunne lave den første investering inden sommerferien, melder formand Lars Nørby Johansen.

Bestyrelsen i fonden Dansk Vækstlapital er kommet på plads. I løbet af de kommende måneder skal bestyrelsen lave en investeringsstrategi, men allerede nu melder formand, tidligere Falck-topchef, Lars Nørby Johansen, at den første investering snart er klar.

Det skriver dagbladet Børsen.

”Vi håber at kunne lave den første investering inden sommerferien,” siger formanden til Børsen.

Det er de små og mellemstore virksomheder, der nu kan se frem til en saltvandsindsprøjtning i form af 5 mia. pensionskroner.

Virksomheder med vækstpotentiale

Dansk Vækstkapital er oprettet i samarbejde mellem regeringen og pensionsbranchen, hvor pensionsselskaberne skal skyde mindst fem mia. kr. i en fond, der skal yde lån og direkte investeringer til vækstvirksomheder.

"Vores investeringsstrategi bliver ikke branchespecifik. Der bliver ikke tale om investeringer i et enkelt segment. Det er klart, at det skal være virksomheder med vækstpotentiale, men det kan der også sagtens være i de gamle brancher som fremstillingsindustrien eller fødevareindustrien," siger Lars Nørby Johansen.

Alle landets pensionsselskaber og pensionskasser opfordres til til at skyde 5 mia kr. ind i den ny fond. Tre fjerdele af indskuddene bliver givet som et statsgaranteret lån til fonden. Den resterende del bliver skudt ind uden statsgaranti som risikovillig kapital.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs