FinansWatch

Vindindustri ser sultent på pensionsmilliarder

Vestas tror, at pensionskasserne bliver de næste store investorer. Pensiondanmark, der netop har foretaget verdens største pensionkasseinvestering i vindmølleenergi, kræver statsgaranti ved vindinvesteringer.

Pensionskasserne er oplagte investorer i vindmølleparker. Det mener i hvert fald vindmøllegiganten Vestas.

”I stedet for et omskifteligt aktiemarked kan man få et større afkast ved at investere i en vindmøllepark. Det kan være et alternativ til en statsobligation,” siger Vestas topchef, Ditlev Engel, til dagbladet Børsen.

Ifølge ham er der stigende interesse fra pensionsselskaber, der leder efter investeringsobjekter uden høj risiko. Senest har Pensiondanmark investeret 6 mia. kr. i Dong Energys kommende vindmøllepark i havet uden for Anholt.

Kræver statsgaranti

Ditlev Engel henviser i øvrigt til Californien, hvor man har lavet en obligationsudstedelse for 573 megawatt vindmøller. Obligationer, der ifølge Ditlev Engel, var stor appetit på. Desuden har Nykredit lanceret en model, hvor der kan tilbydes realkreditlån til opførelse af vindmøller.

Fra Pensiondanmark er meldingen til Børsen, at investeringer i store infrastrukturprojekter som vindmøller først og fremmest kræver en pålidelig statsgaranti.

Staten aftager strøm

”Det er helt afgørende, for investeringen, at der er et stabilt, forudsigeligt afkast, som ligger væsentligt over obligationsrenten. Derfor er det ekstremt vigtigt, at der er en statsgaranti på afsætningsprisen,” siger Claus Stampe, investeringsdirektør i Pensiondanmark.

I forbindelse med investeringen i havmølleparken ved Anholt indgår i aftalen, at staten i 12 år aftager den strøm, der produceres, til en pris, der er ca. dobbelt så høj som prisen for konventionel produceret elektricitet.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs