FinansWatch

Anklage om valgfusk i forsikringsselskab

Dramaet om magten og formuen i Forsikringsselskabet Brandkassen fortsætter.

Forsikringsboss kan kuppe sig til millionerNu beskylder 70 forsikringskunder og medejere af det lille forsikringsselskab ledelsen for at have fusket med valget til selskabets delegeretforsamling. Kunderne frygter, at selskabet vil blive opløst på en generalforsamling den 10. marts, så en lille kreds af ældre bestyrelsesmedlemmer kan få det meste af formuen udbetalt.

"Mine klienter har alvorlig mistanke til, at bestyrelsesformand Bjørn Laugesen må have fabrikeret 80 - 90 nye medlemmer og tilbagedateret deres indtræden i Brandkassen til før den 11-1-2011," skriver advokat Anders Rynkebjerg i et brev til Finanstilsynet.

Her beder han på vegne af Henning Nielsen, Per Madsen og 70 andre stemmeberettigede i Brandkassen G/S, Finanstilsynet om at gå ind i sagen.

Stemmer fra mørket

Brandkassens kerneområde ligger omkring Hvalsø ved Roskilde, og selskabet har en formue på omkring 70 mio. kr. Hvor mange medlemmer, der er i selskabet er imidlertid uklart, idet Anders Rynkebjergs 70 klienter hævder, at der højest kan være 120. Ved det seneste valg til delegeretforsamlingen kom der imidlertid stemmer fra flere end 200 medlemmer, og derfor lykkedes det for den siddende formand at få valgt alle sine 15 kandidater til forsamlingen.

"Alle forsikringer i Brandkassen G/S tegnes via Lokalforsikring G/S, men Lokalforsikring G/S har intet hørt om, at der skulle være tegnet nye forsikringer i Brandkassen G/S i det sidste lange stykke tid. Fra mine klienters side har man opfattelsen af, at der alene var ca. 120 stemmeberettigede. Endvidere forekommer det betænkeligt, at der er 6 af de nye valgte delegerede, der aldrig før har haft forsikringer i Brandkassen G/S," skriver Anders Rynkbjerg i brevet til Finanstilsynet.

Savner information

Han mener også, at det er betænkeligt, at valgformand, advokat Steen Jensen, Bech-Bruun Advokatfirma, der har foretaget stemmeoptællingen, på intet tidspunkt har ville oplyse antallet af stemmeberettigede.

Steen Jensen og Brandkassens direktør Michael Engstrøm har ikke reageret på epn.dk's henvendelse.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs