Pensionsmilliarder tidligst i spil til sommer

De fem milliarder, der skulle sætte hurtigt skub i væksten blandt mindre- og mellemstore virksomheder bliver tidligst sendt i arbejde til sommer. Processen møder kritik.

Det skulle være ”noget af det hurtigste vi har lavet i dansk politik”, da regeringen lancerede projektet om at bruge danskernes pensionsopsparing til at sætte gang i væksten blandt mindre og mellemstore virksomheder.

Syv måneder efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede projektet, er der dog stadig lange udsigter til, at milliarderne kommer i spil. Det skriver Dagbladet Børsen.

I øjeblikket afventer man sammensætningen af en bestyrelse, der skal have ansvaret for, at de fem milliarder kroner, som pensionsselskaberne smider i vækstpuljen, bliver administreret på den rigtige måde.

I spil til sommer

”Jeg håber på, at vi i bedste fald er klar til at melde ud om bestyrelsens sammensætning ultimo marts, men kigger jeg realistisk på det, så kan vi sagtens komme ind i april,” siger næstformand i Forsikring & Pension, Henrik Heideby til avisen. Forsikring & Pension skal sammen med ATP og LD udpege bestyrelsen, der skal godkendes på Christiansborg.

Henrik Heideby vurderer, at pengene først kommer ud at arbejde til sommer, mens andre kilder over for Børsen giver udtryk for, at der kan gå helt op til et år. Hos organisationer som Dansk Erhverv, Dansk Byggeri og Håndværksrådet tripper man for en afklaring, mens oppositionen kritiserer økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) for ikke at tage sagen alvorligt nok.

”Der er lavet en aftale den 13. januar. Det tog lidt længere tid, end vi regnede med. For det er pensionspenge, det er ikke statens penge, vi bruger. Så der ér fundet en løsning,” siger ministeren ifølge Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også