Kold skulder til Jens Rohdes pensionsangreb

EU’s beskæftigelseskommissær har afvist at kigge nærmere på det danske pensionssystem.

Det bliver ikke til en gennemgribende undersøgelse af det danske pensionssystem, som Venstres medlem af parlamentet Jens Rohde ellers i bred offentlighed har argumenteret for.

Ifølge Børsen har EU’s beskæftigelseskommissær Laslor Andor efter længere tids overvejelser afvist Jens Rohdes anmodning om at kigge nærmere på det faktum, at mange danskere vi deres overenskomst er bundet til bestemte pensionsselskaber.

”Det er tydeligt, at kommissæren ikke tør bruge muskelkraft på emnet,” siger Jens Rohde til avisen. Laslor forklarer sit afslag med, at det ikke er EU's job at blande sig i, hvordan kollektive pensionsordninger bliver skruet sammen med arbejdsmarkedet i EU-landene.

Politisk skævert

”For mig at se er det en politisk skævert af dimensioner at angribe det danske arbejdsmarkedssystem, som 90 pct. af danskerne er dækket af. Systemet fungerer supergodt og er solidarisk, så jer er glad for, at kommissionen erkender, at den hverken har kompetence eller motiv til at gå ind i sagen,” siger Rohdes kollega fra SF, Emilie Turunen, der kalder Jens Rohdes kamp for ideologisk. Uanset hvad, har Jens Rohde tænkt sig at kæmpe videre.

”Jeg ved godt, at mange siger, at du ikke er sikret et højere afkast, hvis der var frit valg. Men problemet er, at bliver pensionsselskaberne ikke udsat for konkurrence, så har de ikke noget incitament ril at blive bedre,” siger han til Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også