FinansWatch

Mænd storsvindler med forsikringer

Forsikringsselskaber opruster med egne korps af efterforskere, som skal afsløre forsikringssvindel.

Foto: Colourbox

Alene sidste år afslørede forsikringsselskaberne svindel for 530 millioner kroner. Og det er især mænd, der prøver at snyde, viser en ny kortlægning af forsikringssvindelen i Danmark. Det skriver Politiken.

Sidste år stod mænd bag 75 procent af samtlige svindelsager, der blev afsløret. Det viser en kortlægningen foretaget af brancheforeningen Forsikring & Pension på baggrund af indberetninger fra størstedelen af landets forsikringsselskaber.

"Jeg tror ikke, at mænd har en dårligere moral end kvinder. Men det tyder på, at det stadig er mændene, der opfatter sig selv som familiens forsørgere. Og hvis familien ryger ud i økonomisk uføre, så kan der ligge et pres på manden, så han oplever, at det er hans opgave at rette op på problemerne. Nogle prøver så desværre at løse opgaven ved at snyde med forsikringen," siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka, til Politiken.

Kortlægningen viser også, at det hovedsageligt er i de store byer som Københavns og Aarhus, at der bliver svindlet igennem. Næsten hver fjerde svindler bor i København, selv om kun godt 10 procent af befolkningen bor i hovedstaden.

I forsøget på at afsløre en større del af svindelsagerne har de fleste forsikringsselskaber oprustet deres egne korps af efterforskere. På landsplan trevler 60-70 fuldtidsansatte svindeljægere – typisk tidligere politifolk – de mistænkelige sager igennem. Og det er en fordobling på 5-6 år, oplyser Hans Reymann-Carlsen, underdirektør i Forsikring & Pension, til Politiken.

12 af efterforskerne sidder i forsikringsselskabet Tryg, hvor det lige nu er højsæson for forsikringssvindel.

"Julen koster som bekendt mange penge, og derfor er der altid flere sager i højtiden. Det samme ser vi op til sommerferien, hvor folk skal bruge penge på rejser," siger Jesper Dall, chef for Trygs Efterforskningsafdeling.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs